user
e
sv

Netflix’in hesap paylaşımını engelleme planı ortaya çıktı

309 okunma — 02 Şubat 2023 23:31
Dünyanın en popüler dijital içerik platformlarından biri olan Netflix, uzun süredir gündeminde olan “hesap paylaşımını engelleme” planını nihayet açıkladı.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızda yaşanan pek çok değişimden biri de artık televizyon kanallarının yerini dijital içerik platformlarının alması oldu. Her ne kadar hala yerli dizi ve yerli / yabancı filmleri izlemek için televizyon kanallarını kullananların sayısı hiç az olmasa da özellikle genç kitle için dijital içerik platformları ve bu platformlarda yayınlanan içerikler çok daha cazip hale geldi.

Tabi bu sektöre olan ilginin artması, yanında sektör içi rekabet ve bir dizi suiistimali de beraberinde getiriyor. Bu suiistimallerin en başında gelen hesap paylaşımı sorunundan en çok muzdarip olan isimse Netflix. Bugüne kadar pek çok defa hesap paylaşımını engellemeye yönelik girişimlerde bulunan Amerikalı dijital içerik platformu, yeni eylem planını internet sitesi üzerinden açıkladı.

Netflix’in hesap paylaşımını engelleme planı ortaya çıktı

Netflix tarafından yapılan duyuruya göre, yakın zamanda uygulamaya konacak olan tedbirler çerçevesinde aynı evde ikamet eden kişilerin hesap paylaşımlarında bulunması sorun yaratmayacak. Bunun takibi ise IP adresi, hesap hareketleri ve cihaz kimlik bilgileri üzerinden yapılacak.

Ancak herhangi bir sebepten dolayı bu kontrol mekanizmaları ile uyuşmayan bir cihazdan hesaba bağlanıldığının tespit edilmesi halinde, doğrulama kodları devreye girecek. Kişi eğer bu hesabın gerçek kullanıcılarından biriyse yani o evde yaşıyor ancak geçici süreyle ev dışında bulunuyorsa, düzenli olarak hesaba girmesi ve üst üste pek çok gün doğrulama aşamasından başarıyla geçmesi istenecek.

Tabi tüm bu detaylar henüz test aşamasındaki uygulamalar. Bakalım Netflix bu yaptırımlarını tüm kullanıcıları için sunmayı gerçekten düşünecek mi ve daha da önemlisi bu önlemler, Netflix’in kanayan yarası hesap paylaşımı sorununa çare olabilecek mi?

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/dijital-video-platformu/netflixin-hesap-paylasimini-engelleme-plani-ortaya-cikti-63dbb91f1d50f9593b36a0dc
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli