user
e
sv

Apple TV’nin yeni özelliği bir hayalin gerçeğe dönüşmesi olacak

371 okunma — 18 Nisan 2023 12:35
Apple, uzun süredir dillendirilen bir özellik üzerinde çalışıyor. Eğer bu söylentiler doğru çıkarsa, Apple TV bambaşka bir boyuta ulaşabilir.

Apple TV’nin çoklu görüntü özelliği hakkında dolaşan söylentiler (geliştirici Steve Moser tarafından tespit edildi) gerçek oluyor gibi görünüyor. TechCrunch tarafından öğrenildiğine göre, Apple, bu akşam MLB Cuma Akşamı Beyzbol canlı yayını sırasında Apple TV 4K’de özellik için bir beta sürümü başlatıyor.

Apple beta yazılım programına katılan kullanıcılar, tvOS beta sürümü 16.5’e sahip olmalıdır ve bunu yapmak için Ayarlar uygulamasına gidip “Sistem”, “Yazılım Güncellemeleri” ve ardından “Beta Güncellemeleri Al” seçeneklerini seçmelidir.

Apple henüz çoklu görüntü özelliğinin geniş çapta kullanılabileceği tarihi resmi olarak duyurmadı. tvOS 16.5’in beta aşamasından çıkacağı kesin bir zaman çizelgesi de henüz belirlenmedi.

Apple TV’nin yeni özelliği bir hayalin gerçeğe dönüşmesi olacak

Tom’s Guide tarafından ilk olarak bildirildiği gibi, beta özelliği şu anda Apple’ın spor teklifleri ile sınırlı. Çoklu görüntü özelliği sayesinde kullanıcılar aynı anda dört görüntüyü izleyebilecek ve bunlar ekran üzerinde bir ızgara formatında görüntülenecektir. Özelliği kullanmak için, kullanıcılar istedikleri görüntüyü izlemeye başlayabilir ve ardından “Görüntü Ekle” düğmesini seçebilirler.

Çoklu görüntü deneyimi birçok farklı şekilde özelleştirilebilir. Bir görüntüyü diğerlerinden daha büyük izlemek veya ekranda iki veya dört eşit ekran izlemek gibi seçenekler sunar. Bir kullanıcı eğer bir görüntünün ekranın çoğunu kaplamasını istiyorsa, diğer görüntüler sağ tarafa yığılır. Hayranlar ayrıca uzaktan kumanda aracılığıyla sesleri değiştirebilir, böylece hangi görüntünün sesini duymak istediklerini kontrol edebilirler. Bakalım teoride kusursuz gibi görünen bu teknoloji gerçekte nasıl olacak.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/donanim/apple-tvnin-yeni-ozelligi-bir-hayalin-gercege-donusmesi-olacak-643da7f5b8da4320597abf24
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli