user
e
sv

Netflix şifresini paylaşanlar dikkat: Büyük ceza yolda!

225 okunma — 19 Nisan 2023 15:40
Netflix şifre paylaşanlara ceza kesiyor! Markadan gelen açıklamaya göre artık şifresini paylaşan kullanıcılar ceza ödeyecek. İşte detaylar...

Günümüzde neredeyse tüm internet kullanıcıları en az bir içerik platformuna üye. Bu platformlar sayesinde dizi, film, belgesel seyredebiliyor; müzik dinleyebiliyor; hatta kitap bile okuyabiliyoruz. Fakat bu platformların sayısı her geçen gün artmakta ve bu durum insanları mali açıdan zora sokmakta. Bu yüzden bazı kullanıcılar etik olmasa da kendi şifrelerini bir başkasıyla paylaşıyor. Bu sayede aylık abonelik ücreti yarı yarıya bölünmüş oluyor. Fakat Netflix bu duruma uyanmış durumda. Marka hesap şifresini paylaşan kullanıcılarına ceza kesmeye hazırlanıyor. İşte detaylar…

Şirket bu konuda katı! Türkiye’ye gelmesi an meselesi!

Netflix anavatanı Amerika’da yaptığı toplantı sonucunda şifre paylaşımı yapan kullanıcıların platformun kar oranına ne kadar zarar verdiğinin bilançosunu çıkardı. Bir başkasının şifresini kullanarak Netflix içeriklerini izleyen neredeyse milyonlarca kullanıcı olduğunu belirten şirket bu konuda bir adım atılması gerektiğini, yaşanan bu kaybın haksız olduğunu ve şifre paylaşımı yapan kullanıcıların şirketin ve markanın haklarını ihlal ettiğini belirtti.

netflix şifre ceza

18 Nisan 2023 günü Amerika’da yapılan toplantıda şifre paylaşımı yapan kullanıcılar için bir yol haritası çizildi. Bu yol haritasına göre kullanıcılar uyarılacak ve şifre paylaşımı yaptığı kişi sayısı kadar abonelik ücretine ekstra ücret eklenecek. Bu yeni ücretlendirme ve ceza sistemine geçmeyi planlayan Netflix bu sayede hak ettiği kar oranını yakalamayı planlıyor.

Uygulama bir ceza sistemi şeklinde ilk olarak Kanada’da başladı ve Netflix dağıtılan her şifre başına 7,99 Kanada doları ücret talep etti. Bu da yaklaşık 6 Amerikan doları ediyor ki Netflix’in Amerika Birleşik Devletleri’ndeki baz fiyatının 9 dolar olduğunu düşündüğümüzde marka paylaşılan şifre başına üçte ikilik bir ücret talep etmiş oluyor.

Uygulamanın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği konusunda herhangi bir açıklama bulunmamakta. Konu sadece Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada içerisinde tartışılıp görüşülüyor. Bu ödeme sisteminin Türkiye’ye gelmesi halinde hesabınızda sizin belirlediğiniz ilk cihazların dışında cihazlarda oturum açılması halinde ekstra ödemeye tabii tutulacaksınız. Üçte ikilik oranın da Türkiye’de uygulanacağını varsaydığımızda (63,99TL) Netflix Türkiye’de paylaşılan her şifre başına 42 TL ücret talep edebilir.

netflix şifre ceza
Kaynak : https://shiftdelete.net/netlfix-sifre-paylasan-ceza
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli