user
e
sv

Yıllardır Android’de olan kamera özelliği iPhone 15 Pro Max’e geliyor!

247 okunma — 19 Nisan 2023 15:37
Apple'ın eylül ayında tanıtacağı iPhone 15 Pro Max hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre model, periskop kamera ile gelecek.

Apple, önümüzdeki eylül ayında önemli değişikliklerle iPhone 15 serisini duyuracak. Bununla birlikte söz konusu seri hakkında birçok iddia ortaya çıkıyor. Bu iddialardan biri de iPhone 15 Pro Max hakkında geldi. İddiaya göre iPhone 15 Pro Max modelinde periskop telefoto kamera yer alacak. İşte detaylar!

iPhone 15 Pro Max, 5x veya 6x optik ile gelecek

Apple’ın eylül ayında tanıtacağı iPhone 15 modelleri hakkında söylentiler gelmeye devam ediyor. Söylenti bu kez iPhone 15 Pro Max için geldi. Pro Max modeli diğer modellerden farklı olarak bir periskop telefoto kameraya sahip olacak. Periskop kamera sistemi, telefonların içinde yer olmaması nedeniyle hayatımıza girdi.

Yıllardır Android'de olan kamera özelliği iPhone 15 Pro Max'e geliyor!

Bu sistem, optiklerin yan bir şekilde konumlandırılması ile daha yüksek bir yakınlaştırmayı mümkün kılıyor. Android tarafında uzun zamandır kullanılan optik kamera sistemi, Apple’a çok geç geldi. Bunun nedeni hakkında ise herhangi bir bilgi yer almıyor.

Söz konusu periskop kamera sisteminin iPhone 15 Pro Max’e 5x veya 6x optik ile gelmesi bekleniyor. Bu da iPhone için oldukça önemli bir yenilik anlamına geliyor. Periskop yakınlaştırma, bir nesnenin yakın çekimini daha kolay bir şekilde yapmanızı sağlaması bakımından oldukça dikkat çekici.

Tüm bunların dışında iPhone 15 Pro modelleriyle ilgili olarak buton konusu gündemde. Gelen bilgilere göre telefonlarda yer alan ses butonu, yeni cihazlarda fiziksel bir buton gibi olmayacak. Bunun yerine bastırma veya algılama şeklinde bir işleve sahip olacağı söylentisi var.

Yıllardır Android'de olan kamera özelliği iPhone 15 Pro Max'e geliyor!

Bu iddialara göre ise buton yalnızca ses açıp kapama işlevini gerçekleştirmeyecek. Bunu yerine bir uygulamayı hızlıca başlatmak ya da bir deklanşör olarak da kullanılabilecek. Söz konusu özelliğin Apple Watch’taki “eylem düğmesi”ne benzeyeceği söyleniyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/iphone-15-pro-max-periskop-kamera-ozelligi-geliyor
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli