user
e
sv

iPhone kullanıcılarına kötü haber! Para ödemekten kurtulamıyorlar!

1225 okunma — 15 Şubat 2023 23:28
Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Apple, kendisine dayatılan USB Type-C zorunluluğunu arka kapılardan dolanarak çözmek istiyor olabilir.

Akıllı telefon dünyası her geçen gün biraz daha gelişiyor. Ancak bu gelişimin dünya genelindeki öncülerinin Apple ve Samsung olduğunu söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Özellikle Amerikalı teknoloji devi Apple’ın kendine has bir ekosisteme sahip olması, rakipleri tarafından da sıklıkla kıskanılan bir konu olarak gündeme geliyor. Ancak birçok düzenleyici denetleyici kurum, Apple’ın bu özelliğini törpülemenin yollarını arıyor.

Geçtiğimiz aylarda Apple’ın tüm tepkilerine rağmen alınan “USB Type-C” zorunluluğuna göre, yakın zamanda Avrupa Birliği sınırları içerisinde USB Type-C portuna sahip olmayan hiçbir telefon satışa sunulamayacak. Bu nedenle de iPhone 15’in Lightning yerine USB Type-C ile piyasaya sürüleceği neredeyse kesin. Ancak Apple’ın bu konuda da kendine has bir çözüm yolu üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

iPhone kullanıcılarına kötü haber! Para ödemekten kurtulamıyorlar!

Son iddialara göre Apple, İPhone 15 serisiyle birlikte piyasaya süreceği şarj cihazlarına Lightning portlarında benzeri bulunan bir kimlik tanımlama cihazı yerleştirecek ve orijinal olmayan hiçbir cihaz telefonda çalışmayacak. Ancak bu iddialardan yalnızca biri.

Bir diğer iddiaya göreyse de örneğin daha önce farklı bir markaya ait olarak alınan bu türden cihazlar iPhone 15 modellerini şarj edebilecek ancak oldukça düşük hızlarda. Bahsedilen bu kimlik tanımlama çipleri sayesinde, Apple’dan alınmadığı anlaşılan cihazların yüksek şarj hızlarına ya da yüksek hızda veri transferlerine olanak sağlamasına müsaade edilmeyecek.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/iphone-kullanicilarina-kotu-haber-para-odemekten-kurtulamiyorlar-63ec999a2cd9ac1b6b108c49
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli