user
e
sv

Honor gümbür gümbür geliyor: İşte akıllı telefon dünyasının parlayan yıldızı!

188 okunma — 09 Şubat 2023 21:45
Huawei’den ayrıldıktan sonra yoluna kendi başına devam eden Honor, yakaladığı satış performansı başarısıyla adeta parmak ısırtıyor.

Huawei, son yıllarda gördüğümüz en büyük çöküşün simgelerinden biri. Nitekim 2019 yılına kadar dünyanın en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olan ve hatta yavaş yavaş Android’in kralı Samsung ile karşılaştırılmaya başlanan bu markanın ipini çeken isimse Amerika Birleşik Devletleri olmuştu.

Çinli teknoloji devini casusluk yapmakla suçlayan süper güç, bu markayı birçok yazılım ve donanım desteğinden mahrum bırakınca, Huawei için sonun başlangıcı da kaçınılmaz oldu.

Honor gümbür gümbür geliyor: İşte akıllı telefon dünyasının parlayan yıldızı!

Huawei’nin kötü gidişatını gören ve onunla birlikte denizin dibine sürüklenmek istemeyen Honor ise, yoluna kendi başına devam etme kararı aldı ve bu sayede ambargolardan kurtuldu. İşte geçtiğimiz gün açıklanan “en çok satılan akıllı telefonlar” listesi, Honor’un nasıl bir başarı grafiğine sahip olduğunu gösteriyor.

Listeye göre Çinli şirket, 2021 yılında gerçekleştirdiği 40 milyon adetlik toplam satış adetini 59 milyona çıkarmayı başardı. Bunun anlamı Çinli şirket 1 yıl içerisinde %47’lik artış yaşadı ki teknoloji dünyasında bunun eşi benzeri yok. Hatta sektörde artı yönlü hareket eden tek isimde Honor. Çünkü akıllı telefon sektöründe 2022 yılı satışları 2021’e göre %9,9 oranında geriledi. Bu gerilemeden en büyük payı alan isim %27 ile Vivo olurken, Amerikalı teknoloji devi Apple’ın satış hacmi de %1,3 oranında daraldı.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/honor-gumbur-gumbur-geliyor-iste-akilli-telefon-dunyasinin-parlayan-yildizi-63e4f210aa6db413252910a1
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli