user
e
sv

Alem buysa kral Android: Üstelik Windows’u bile solladı!

268 okunma — 03 Şubat 2023 17:44
Teknoloji de en önemli şeylerden biri de trenddir ve yapılan son çalışmalar gösteriyor ki artık trend Android’ten yana.

Teknolojinin gelişmesi beraberinde pek çok yeniliği de getiriyor. Örneğin akıllı telefonlardan önce, işletim sistemlerinin neredeyse hiçbir önemi yoktu. Hatta cep telefonların birçoğunun en önemli özelliği kamerasının olup olmamasıydı.

Ancak akıllı telefonların doğuşuyla birlikte, işletim sistemleri de hayati önem taşıyan unsurlar haline geldi. Tabi pazarın kurucuları olan Google ve Apple kendi işletim sistemleri olan Android ve iOS’u oldukça iyi pazarlamalarının bir sonucu olarak, mobil işletim sistemi sektörünü elinde tutan isimler haline geldiler.

Alem buysa kral Android: Üstelik Windows’u bile solladı!

Bununla birlikte bilgisayarın icadından bu yana en önemli işletim sistemi olan Windows ise kendi alanındaki liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Ancak artık konu tüm pazar olunca, Windows koltuğunu Android’e devretmek zorunda. Nitekim hesaplamaya bilgisayar ya da akıllı telefon olarak değil de herhangi bir işletim sistemine sahip tüm cihazlar şeklinde baktığımızda, ibre fena halde Android’den yana dönüyor.

StatCounter tarafından yapılan son çalışmaya göre; Windows, Android, iOS veya HarmonyOS ayrımı yapılmaksızın çalışması için herhangi bir işletim sistemine ihtiyaç duyan tüm cihazlar arasında en çok tercih edilen isim açık ara Android oldu. Bu şekilde genelleştirilen tüm pazarın %42,99’una sahip olan Android’i takip eden isimse %29,2’lik payıyla Windows oldu. Apple’ın iOS’u ise bu rekabette üçüncü sırada kaldı ve ancak tüm pazarın %17,2’sini elinde tutabildi.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/alem-buysa-kral-android-ustelik-windowsu-bile-solladi-63dd0b70a0425a584638dc51
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli