user
e
sv

Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefonu Mix Fold 2 bomba gibi geliyor

516 okunma — 10 Temmuz 2022 17:57
Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Xiaomi, yeni katlanabilir akıllı telefon modeli Mix Fold 2 üzerindeki çalışmaları sıklaştırdı.

Xiaomi, akıllı telefon dünyasında oldukça önemli bir figür. Özellikle 4 Temmuz’da gerçekleşen organizasyonla tanıtılan 12S serisi ve bu seri içerisinde yer alan 12S Ultra modeliyle dikkatleri üzerine çeken Çinli şirket, benzer başarıyı katlanabilir akıllı telefonlarda gösteremiyor.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Xiaomi Mix Fold modeliyle katlanabilir akıllı telefon pazarında ben de varım diyen şirket, ne yazık ki satış performansıyla çok da üst seviyelere oynayamamıştı. Ancak Çinli şirket serinin ikinci modeliyle bu durumu tersine çevirmek istiyor.

Xiaomi Mix Fold 2 ismiyle satışa sunulacak olan telefonun özellikleri sır gibi saklansa da, Xiaomi’ye yakın kaynaklar bugün ilk ciddi bilgileri paylaştı. Buna göre Xiaomi Mix Fold 2 her iki yöne de tam çevrilebilen 2,5K çözünürlüğe sahip 8 inçlik bir ekranla gelecek.

Kapalı haldeki ekran boyutu 6,5 inç olacağı öğrenilen telefon gücünü ise Qualcomm’un yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8+ Gen 1’den alacak. Arka yüzeyde tıpkı Xiaomi 12S serisinde olduğu gibi Leica imzalı kamera yapısına sahip olması beklenen Mix Fold 2’nin diğer donanımsal özellikleri hakkında şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Selefine göre daha ince bir yapıya sahip olması beklenen telefonun ne zaman tanıtılacağı ya da fiyatının ne kadar olacağı şimdilik bilinmiyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/xiaominin-yeni-katlanabilir-telefonu-mix-fold-2-bomba-gibi-geliyor-62c9bbeb42321803837674a9
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli