user
e
sv

Şimdi de Instagram ücretli oluyor! Hesapları silmeye hazırlanın

1368 okunma — 06 Şubat 2023 16:41
Twitter tarafından kullanıma sunulan Mavi Tik uygulaması anlaşılan diğer sosyal medya platformları tarafından da kullanılacak. Bu uygulamayı devam ettirecek ilk isimse Instagram olabilir.

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra ilk hamle olarak Mavi Tik’i Twitter Blue abonelik paketinin kapsamı içerisine alan ve bu sayede Mavi Tik için ücret talep etmeye başlayan Twitter, diğer sosyal medya platformlarına da kötü örnek olmuş gibi görünüyor. Sosyal medya dünyasına ilişkin yaptığı paylaşımlarla tanınan Alessandro Paluzzi’ye göre Instagram’da tıpkı Twitter gibi ücretli mavi tık uygulaması için çalışmalara başladı.

Bilindiği üzere aslında Mavi Tik uygulaması, Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasından önce sadece belli kriterleri yerine getiren kişilerin ulaşabildiği bir ayrıcalıktı ve bunun için kimse herhangi bir ücret de talep etmiyordu.

Şimdi de Instagram ücretli oluyor! Hesapları silmeye hazırlanın

Ancak Elon Musk’ın Twitter’dan bir an önce para kazanma isteğinin sonucu olarak, Mavi Tik’in mevcut duruma getirildiğini gördük.

İşte Instagram’ın sahibi Meta’da rakibinin bu hareketinden kendine pay çıkarmış olacak ki, o da kullanıcılarının alacakları mavi tik rozetleri için ücret talep etmeye hazırlanıyor. Aslında Instagram’da şu an mavi tik uygulaması mevcut. Ancak bu rozeti yalnızca belirli şartları yerine getiren, genelde de çok büyük şirketlerden oluşan kullanıcılar alabildiği için belki de çok fazla dikkatinizi çekmemiş olabilir. Son olarak bu bilgilerin şimdilik yalnızca Paluzzi’ye ait bir iddia olduğunu ve doğruluğunun teyide muhtaç bulunduğunu hatırlatalım.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/simdi-de-instagram-ucretli-oluyor-hesaplari-silmeye-hazirlanin-63e01dc2e4847e15c971824b
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli