user
e
sv

Twitter’a şimdi de altın onay geliyor

164 okunma — 06 Şubat 2023 16:40
The Information'ın bir raporuna göre Twitter, platformdaki işletmelerden altın onay işaretlerini korumak için ayda 1.000 ABD Doları talep ederek para kazanmak istiyor.

The Information’ın belirttiği gibi, aylık 1.000 dolar ücretini ödemeyen markalar altın rozetlerini kaybedecek, ancak bunun ne zaman olacağı belli değil.

Ortaya çıkan bazı mesajlar, Twitter’ın işletmeye bağlı hesaplara da rozet eklemek için ayda fazladan 50 ABD doları ücret almak istediğini de ortaya koyuyor. Bu, sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından yayınlanan ve Twitter ürün müdürü Evan Jones ile isimsiz bir şirket arasındaki bir e-posta gibi görünen bir ekran görüntüsüyle uyumlu bir söylenti.

E-postada, “Erken erişim abonesi olarak, kuruluşunuz için altın bir onay işareti ve ortaklarınız için  de üyelik rozetleri alacaksınız” yazıyor. “Abone olmak isterseniz, Kuruluşlar İçin Doğrulama aylık 1.000 ABD doları ve bir aylık ücretsiz üyelikle birlikte her ek bağlı kullanıcı başına aylık 50 ABD doları.”

Twitter, şirketlerin “Twitter’da kendilerini doğrulamalarına ve ayırt edilmelerine” olanak tanıyan Kuruluşlar için Doğrulama programı (eski adıyla Blue for Business) öncesinde altın rozetler çıkardı. Bu rozet ayrıca, şirketlerin, Twitter ürün yöneticisi Esther Crawford’un profilindeki küçük Twitter logosu gibi, çalışanlarına, yöneticilerine ve markayla ilişkili diğer herkese ait hesaplara Twitter profil resimlerinin minyatür versiyonlarını gösteren rozetler eklemesine de olanak tanıyor.

Twitter’a şimdi de altın onay geliyor

Navarra daha sonra, başka bir işletme ile Twitter’daki ürün müdürü arasındaki ve bir kez daha aylık 1.000 ABD Doları ücretini onaylayan bir doğrudan mesajın başka bir ekran görüntüsü daha paylaştı. Twitter, Kuruluşlar için Doğrulama aboneliği için resmi olarak herhangi bir fiyatlandırma açıklamadı ancak geçen ay programa erken erişim sunmaya başladı.

Pahalı abonelik, CEO Elon Musk’ın geliri artırmak ve Twitter’ın 12,5 milyar dolarlık kredi borcunu azaltmak amacıyla uyguladığı birçok değişiklikten yalnızca biri. Toplu işten çıkarmalara ek olarak Musk, mavi bir onay işareti için kullanıcılardan ayda 8 ABD doları ücret almaya başladı ve yakında geliştiricileri, uygulamalarını geçen ay platformdan belirsiz bir şekilde çıkardıktan sonra Twitter’ın API’sine erişim için ödeme yapmaya zorlayacak.

Musk, Twitter’ın reklam gelirini içerik oluşturucularla paylaşma sözü verirken, yalnızca Blue için ödeme yaparlarsa buna uygun olacaklarını söylüyor. Şirket ayrıca, Twitter’ın San Francisco genel merkezi de dahil olmak üzere birçok yerde kira ödemediği bildirildikten sonra ofis mobilyalarını ve diğer varlıkları açık artırmaya çıkarıyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/twittera-simdi-de-altin-onay-geliyor-63e0217f2f7aa856382f569e
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli