user
e
sv

Huawei’den dolan boşluğu hangi şirketler doldurdu? İşte yanıtı!

1186 okunma — 13 Şubat 2023 16:40
Çinli teknoloji devi Huawei’nin Amerikan ambargosu nedeniyle akıllı telefon pazarından silinmesinden sonra, ondan arta kalan boşluğu kimlerin doldurduğu belli oldu.

Huawei, teknoloji dünyasında eşine az rastlanır bir olayı baş aktörü oldu. Bir zamanların en büyük akıllı telefon üreticilerinden biriyken, yalnızca birkaç gün içerisinde satışları bıçak gibi kesilen, sonrasında ise tepetaklak giden Huawei, şimdilerde piyasaya yeni çıkan markaların bile gerisinde kalıyor. Bu durumun temel sebebi ise tabi ki Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump’ın Huawei’i casuslukla suçlayarak şirketi Amerikan teknolojilerinin dışında bırakması.

Özellikle Android ekosisteminin dışında kalmasının bedelini çok ağır ödeyen Huawei, aradan geçen 4 yıllık süreçte yaklaşık 80 milyon kullanıcı kaybetmiş. Bu rakamlara ilişkin detaylı bilgi veren Xiaomi yönetim kurulu üyesi Lu Weibing, Huawei’nin kaybettiği 80 milyon kullanıcının 50 milyonunun Xiaomi’yi tercih ettiğini duyurdu. Tabi bu verilerin Çin pazarı için geçerli olduğunun da altını çizelim.

Huawei’den dolan boşluğu hangi şirketler doldurdu? İşte yanıtı!

Açıklamalarının devamında diğer kullanıcıların tercihleri hakkında da fikir veren Weibing, kalan 30 milyon kullanıcının 20 milyonunun Apple modellerine geçiş yaptığını 10 milyonunun ise ambargo kararının alınmasının hemen ardından Huawei’den ayrılarak yoluna kendi başına devam etme kararı alan Honor’u tercih ettiğini duyurdu.

Tabi bu verilerin Huawei tarafından değil de onun en büyük rakibi tarafından verilmesi, güvenilirliğini zayıflatsa da ortada bir gerçek var o da Huawei’in pazar payı rakipleri arasında bölüşüldü.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/huaweiden-dolan-boslugu-hangi-sirketler-doldurdu-iste-yaniti-63e946b4fb0c0e7e4c1e8fbf
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli