user
e
sv

Hindistan’da üretilen iPhone’lar kusurlu çıktı

157 okunma — 16 Şubat 2023 11:41
Teknoloji devi Apple, üretim odağını kademeli olarak Çin'den uzaklaştırıyor ve Hindistan'a kaydırıyor. Ancak gelen bilgilere göre, Hindistan'da üretilen her iki iPhone'dan birinin kasasında sorun var.

Çin’in Zhengzhou kentindeki dünyanın en büyük iPhone üretim üssü olarak bilinen fabrikada tespit edilen koronavirüs vakaları nedeniyle iPhone üretimi yavaşlamıştı.

Çin’in uyguladığı sıkı karantina politikaları nedeniyle iPhone 14 modellerini üretmekte sorunlar yaşayan Apple, üretimi Çin dışına çıkarmak için çalışıyor.

Teknoloji devi Apple, üretim odağını kademeli olarak Çin’den uzaklaştırıyor ve Hindistan’a kaydırıyor.

Hindistan’da üretilen iPhone’larda sorun çıktı

Gelen bilgilere göre, Hindistan’da üretilen her iki iPhone’dan birinin kasasında sorun tespit edildi.

Hindistan fabrikasının, montaj için Apple’ın bir başka tedarikçisi Foxconn’a gönderdiği iPhone kasalarının yalnızca yüzde 50’sinin sorunsuz olduğu ortaya çıktı.

Apple, 2027 yılına kadar iPhone üretiminin yarısını Hindistan’a taşımayı hedefliyordu. Ancak gelen son haberler, Apple’ın planlarını suya düşürebilir.

Apple’ın üretiminin bir kısmının Hindistan’da olması, Çin’de üretildiğinden daha fazla maliyete neden olabilir ve potansiyel olarak donanım kalitesini etkileyebilir.

Apple’ın Hindistan’da üretilen kasalarla ilgili kalite sorunlarını giderememesi durumunda, eylül ayında tanıtılacak iPhone 15 modellerinin üretimi tehlikeye girecek.

Kaynak : https://www.ensonhaber.com/teknoloji/hindistanda-uretilen-iphonelar-kusurlu-cikti
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli