user
e
sv

Apple, Samsung, Huawei düşerken Xiaomi güçlendi

1039 okunma — 05 Mayıs 2020 14:46
2020 ilk çeyrekte en çok telefon satan markalar belli oldu. Apple, Samsung ve Huawei kan kaybederken Xiaomi güçlendi.

2020 ilk çeyrekte en çok telefon satan markalar belli oldu. Apple, Samsung ve Huawei kan kaybederken Xiaomi güçlendi.

Xiaomi 2020’nin ilk çeyreğinde gücüne güç kattı. Çinli akıllı telefon üreticisi hemen her üreticinin kan kaybettiği koronavirüs salgının döneminde bile satış rakamlarını arttırmayı başardı.

2020’den en çok telefon satan markalar belli olmaya başladı. Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden biri olan Counterpoint şirketlerin 2020 ilk çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından telefon satış rakamlarına ilişkin bazı veriler paylaştı.

Counterpoint tarafından paylaşılan 2020’de en çok telefon satan markalar listesinde geçtiğimiz çeyrekle ilgili karşılaştırmalar da yer aldı. Bu detaylara göre en çok güçlenen isim Xiaomi oldu.

Apple, Samsung, Huawei düşerken Xiaomi güçlendi

Bilindiği üzere en çok akıllı telefon satan markalar listesinde yıllardır zirvede yer alan isim değişmedi. Samsung bu sektöre uzun bir süredir liderlik ediyor. Huawei ise Samsung’u geçme parolasıyla yola çıkmıştı lakin mevcut tabloda bu pek de mümkün görünmüyor. Zira Google servislerinin Huawei modellerde yer almıyor oluşu satış rakamlarını doğrudan etkilemiş gibi görünüyor. Xiaomi ise Huawei’nin düşüşüyle gücüne güç kattı.

Aslında Çin’deki kullanıcılar için fark eden pek bir şey yok. Çünkü Çin’de satışa çıkan hiçbir telefonda Google servisleri bulunmuyor. Dolayısıyla Huawei’nin satışlarının asıl düştüğü nokta Avrupa ve Amerika oldu diyebiliriz.

Apple ise sürece karşın pek bir kayıp yaşamamış gibi görünüyor. Hatta satışlarını sabit tuttuğu için düşen pazar hacmiyle birlikte pastadaki payı da artmış.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli