user
e
sv

Akıllı telefon pazarında büyük sürpriz! Huawei küllerinden doğdu!

1150 okunma — 23 Haziran 2020 22:08
Huawei tüm zorluklara karşında sektörde bir ilki başardı ve Samsung'u geçmeyi başardı. İşte detaylar.
Huawei tüm zorluklara karşında sektörde bir ilki başardı ve Samsung’u geçmeyi başardı. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Huawei, tüm zorluklara karşın geçtiğimiz Nisan ayını zirvede bitirmeyi başardı. Çinli üretici muazzam bir satış performansı sergileyerek pazardaki payını yüzde 19’a çıkardı ve Samsung‘u 2 puan ile geride bıraktı.

Peki bu nasıl oldu? Huawei onca ambargoya rağmen nasıl oldu da Samsung’u geçti? Dilerseniz bu konu ile ilgili tüm detaylara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Akıllı telefon pazarında büyük sürpriz! Huawei küllerinden doğdu!

Videoda da belirttiğimiz üzere Huawei‘nin bu performansı sürdürmesi çok da mümkün görünmüyor. Çünkü Çinli üreticinin mevcut şartlarda lider olması bir mucizeye bağlıydı ve bu mucize de gerçekleşti.

Muhtemelen önümüzdeki aylarda Samsung emanet olarak verdiği zirveyi geri alacaktır. Üstelik Huawei ve Samsung arasındaki farkın daha da açılması muhtemel görünüyor.

Hatta önümüzdeki dönemde Xiaomi bile Huawei‘yi geride bırakabilir. Çünkü Xiaomi Avrupa pazarında hızla yükselirken, Huawei ise günden güne gözden düşüyor. Bu durumun temel nedeni ise Google tarafında yaşanan sıkıntılar.

Sonuçta Android tarafında hiç bir üretici alternatifsiz değil. Huawei de bu yüzden kendi ekosistemini inşa etmek istiyor. Muhtemelen ileride Huawei imzası taşıyan bir mobil işletim sistemi de göreceğiz. Hatta belki de Çinli büyük üreticiler tek bir çatı altında birleşerek hibrit bir mobil işletim sistemi bile oluşturabilirler. Elbette bu zamanla olabilecek bir proje.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli