user
e
sv

Xiaomi’nin sürpriz telefonu uydu bağlantısıyla geliyor!

82 okunma — 18 Şubat 2024 22:52
Xiaomi Civi 4 için hazırlıklar devam ediyor. Uygun fiyata amiral gemisi seviyesinde özellik sunması beklenen cihaz neler vadediyor?

Xiaomi, önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeyi planladığı Civi 4 için çalışmalarına hız kattı. Çin’den gelen son bilgiler, akıllı telefonun uydu iletişimini destekleyeceğini ortaya koydu. Peki Xiaomi Civi 4 neler vadediyor?

Xiaomi Civi 4 Mayıs’ta çıkacak

Xiaomi, Civi 4’e uydu bağlantısı desteği ekleyebilmek için Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan ) onay aldı. Bakanlığın raporlarına göre 24031PN0DC olarak kodlandırılan cihaz, uydu ağına erişim izni aldı. Sertifika belgelerinde, uydulara bağlanabildiğini gösteren bir “uydu mobil terminali” olarak listeleniyor.

Bu özellik sayesinde Civi 4, hücresel ağ kapsama alanında olmayan bölgelerde bile temel iletişim hizmetleri sunabilecek. Baz istasyonlarına bağlanmak yerine alçak dünya yörüngesindeki uydularla iletişim kurabilecek. Uydu bağlantısı, acil durumlar veya kırsal bölgelerde yaşayan kullanıcılar için oldukça önemli.

Xiaomi Civi 3’ün Dimensity 8200 Ultra’yla geldiği dikkate alınırsa, Civi 4’ün de Dimensity 8300 Ultra’yla kullanıcıların karşısına çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Dahası, cihazın 120 Hz yenileme hızı ve 240 Hz tazeleme hızı sunan OLED bir panele sahip olacağını belirtelim.

Modelin ana arka kamerası henüz ismi belli olmayan OmniVision sensöründen oluşacak. Cihazla ilgili belli olan teknik detaylar şimdilik bu kadar. Son olarak iddialara göre Mayıs ayında kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Kaynak : https://shiftdelete.net/xiaomi-civi-4-uydu-baglantisi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli