user
e
sv

Samsung Galaxy S24 Ultra beklenen kamera güncellemesini almayacak

164 okunma — 26 Temmuz 2023 15:47
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy S24 Ultra modelinde kendinden beklenen bazı güncellemeleri yapmayabilir.

Samsung’un büyük heyecanla beklenen S24 Ultra modeli, bazı hayranlarını kamera özellikleri bakımından hayal kırıklığına uğratabilir. Yenilikçi özelliklerin beklendiği bu yeni modelde, Samsung, S23 Ultra’da tanıtılan ve pazardaki en yüksek çözünürlüğe sahip olan 200 megapiksel ISOCELL HP2 sensörünü korumaya devam ediyor. Ancak, bu sensör boyutu konusunda zirvede değil ve bu da bazen görüntülerin karanlık kısımlarında artan bir gürültü sorununa yol açıyor. İnsanlar daha büyük bir sensör beklentisi içinde olsalar da, son sızıntılar teknoloji devinin önümüzdeki iki yıl boyunca bu tarz bir yükseltme planı olmadığını gösteriyor.

Ünlü duyumcu Ice Universe’ın artık silinen bir tweet’ine göre, hem S24 Ultra hem de halefi S25 Ultra’nın 200 megapiksel ISOCELL HP2 sensörüne sahip olması bekleniyor. Ek olarak, S24 Ultra’da 5x telefoto kamera yükseltmesine dair önceki söylentilerin aksine, 3x telefoto kamera aynı kalacak gibi görünüyor. Ancak, 10x telefoto kamera konusundaki olası bir yükseltme fotoğraf meraklıları için biraz teselli olabilir.

Hollanda yayın organı GalaxyClub’ın bir raporuna göre, Samsung Galaxy S24 serisinin selfie kameraları da donanım yükseltmesi almayacak. Bu kameraların, S23 serisinde kullanılan 12 MP ön yüz kamerasını korumaları bekleniyor.

Samsung Galaxy S24 Ultra beklenen kamera güncellemesini almayacak

Samsung’un üç yıl boyunca aynı kamera sensörünü kullanmaya devam etmesi, daha önce S20 Ultra, S21 Ultra ve S22 Ultra modelleriyle gözlemlenen desene uyar. Ancak bu tutarlılık, Samsung’u özellikle rakipleriyle karşılaştırıldığında dezavantajlı duruma sokabilir.

Ana rakibi Apple’ın, iPhone 15 Pro Max’inde Sony’nin 1/1.14 inç 48 megapiksel kamera sensörünü kullanmayı düşündüğü söylentileri dolaşıyor. Bu yeni sensörün performansının, OPPO, Vivo ve Xiaomi gibi birçok Çinli firmalar tarafından kullanılan 1 inçlik Sony IMX989 sensörü ile eşdeğer olduğu iddia ediliyor. Eğer bu doğruysa, Samsung sadece iç pazardaki rakipleriyle değil, aynı zamanda Apple gibi uluslararası rakipleriyle de teknik özellikler bakımından geride kalabilir. Bu durum, Samsung’un görüntüleme stand pointinden pek iyi gözükmüyor.

Kamera bölümündeki olası eksikliklere rağmen, Samsung Galaxy Ultra’nın 144Hz yenileme hızına sahip olacağı söylentileri var. Ayrıca, elektrikli araçlardan esinlenilen yenilikçi bir pil teknolojisi de geliştirilme aşamasında. Ayrıca, Samsung’un gelecek Galaxy S24 serisinde Exynos yonga setlerini yeniden kullanmayı düşündüğü de söyleniyor. Bu, markanın finansal krizine bir nebze olsun çözüm getirebilir.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/samsung-galaxy-s24-ultra-beklenen-kamera-guncellemesini-almayacak-64c0bb750dde1e51892c13be
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli