user
e
sv

Arka kameralarından biri kayıp: Samsung Galaxy S24 Ultra!

135 okunma — 16 Nisan 2023 00:27
Samsung Galaxy S24 Ultra modelinin kamera özellikleri hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. İşte konuyla ilgili detaylar...

Samsung’un bir sonraki amiral gemisi olacak olan S24 Ultra için artık geri sayımlar başladı. 2024’ün başlarında tanıtılması beklenen S24 Ultra için yeni sızıntılarda gelmeye devam ediyor. En son kamera özellikleri ortaya çıkan telefonun arka kameralarından birini kaybettiği söyleniyor. Konuyla ilgili kesin bir açıklama olmasa da sızıntıların hepsi Galaxy S24 Ultra modelinin arka kamera sayısının S23 Ultra’dan bir eksik olacağı yönünde. İşte detaylar…

4 değil 3 adet kamera!

Samsung’un bir sonraki amiral gemisi olacak olan S24 Ultra, 2024 yılının başlarında tanıtılacak. S23 Ultra’ya tasarım konusunda benzeyeceği düşünülen S24 Ultra için şaşırtıcı bir haber yayıldı. Çıkan sızıntılara göre Galaxy S24 Ultra arka kameralarından birini kaybedecek. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

galaxy s24 ultra kamera

Samsung Galaxy S23 Ultra’nın arka kameraları Nightography adlı özelliğe sahip. Yani özellikle karanlık ortamlarda dahi net ve canlı fotoğraflar çekebilen S23 Ultra 200 megapiksel sensöre sahip. Bu sensör sayesinde daha keskin ve net fotoğraflar çekebilen telefon sahip olduğu video sabitleyici gibi özellikler sayesinde de kısa film gibi içerikler çekilmesine olanak sağlıyor.

Çıkan haberlerse Galaxy S23 Ultra’da bulunan 3x telefoto zoom kamerasının S24 Ultra’da olmayacağını söylüyor. Markanın bu kamera modülü yerineyse LG’nin 2022 yılında sergilediği 3x’ten 10x’e yakınlaştırma yapabilen sürekli periskop zoom lensi kullanıyor olabilir. Buda Galaxy S24 Ultra’daki tek bir telefoto kameranın, S23 Ultra’daki iki telefoto kameranın beraber yaptığı işi tek başına yapması anlamına geliyor.

Kabiliyet artışının yanı sıra bu yeni kamera ara yakınlaştırma işlevlerini çok daha iyi yapabiliyor. Peki Samsung neden iyi çalışan 4 kameralı sistemini 1 azaltarak 3 kameraya düşürüyor sorusunu sorar gibisiniz. Cevap aslında basit. Samsung S23 Ultra’da kullandığı ve S24 Ultra’da da kullanacağı 200 megapiksel lensine oldukça güveniyor. Bu yüzden arkadaki kamera fazlalığını kaldırmak istiyor.

galaxy s24 ultra kamera

En büyük rakiplerinden biri olan Apple cephesine baktığımızda aslında orada da aynı durumu görüyoruz. Apple amiral gemisi sınıfında çıkan baz modellerine 2, Pro Max dediğimiz amiral gemisi modellerineyse 3 kamera entegre ediyor. Samsung burada Apple’ın yaptığı gibi kamera fazlalığını azaltmak istiyor olabilir.

Kaynak : https://shiftdelete.net/arka-kameralarindan-biri-kayip-samsung-galaxy-s24-ultra
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli