user
e
sv

Her kullanıcının bilmesi gereken 10 gizli WhatsApp özelliği

421 okunma — 19 Şubat 2023 14:41

WhatsApp, dünya çapında milyarlarca insan tarafından yaygın olarak kullanılan uygulamalar arasında başı çekiyor. Uygulama üzerinden aynı anda birden fazla kişiyle sohbet edebilir, görüntülü ya da sesli arama yapabilir veya gruplar oluşturabilirsiniz. Bu mesajlaşma uygulamasının düzenli bir kullanıcısıysanız, muhtemelen tüm özelliklerine aşinasınızdır. Bununla birlikte WhatsApp ara sıra yeni güncellemeler yayınlıyor ve sunduğu yeni özelliklerle böylece platformu ilgi çekici kılıyor. Bu yazımda WhatsApp’ın az bilinen özelliklerini bir araya getirdim.

Sizi Gruplara Kimlerin Ekleyebileceğini Yönetme

Çoğu zaman, içinde kalmaya gerek duymadığımız gruplara ekleniriz. Aileniz veya arkadaşlarınız tarafından ekleniyor olsanız bile, eklendiğiniz grupları gereksiz bulabilirsiniz. Ancak, grup izni ayarlarını özelleştirerek bu sorunu kolayca yönetebilirsiniz. Ayarları istediğiniz seçime göre değiştirdiğinizde, sizi gruba eklemek isteyen herkesin uygulama aracılığıyla size bir davet bağlantısı göndermesi gerekir. Grubun sizin için önemli olup olmadığına bağlı olarak bağlantıyı kabul edebilir veya yok sayabilirsiniz. Bağlantının 3 gün içinde sona ereceğine dikkat edilmelidir. Bu özelliği etkinleştirmek istemeniz durumunda, uygulamayı açmanız ve ayarlara dokunmanız gerekir. Ardından, hesap > gizlilik > gruplara dokunun ve mevcut üç seçenek arasından seçim yapın.
Metinleri Gizlice Okumak
Bir WhatsApp mesajı için bir bildirim aldığınızda ve mavi tikleri tetiklemek istemediğinizde, bunu kolayca ve gizli bir şekilde yapabilirsiniz. Metni aldıktan sonra, kilit ekranınızdaki bildirime hafifçe basın. Bunu yaptığınızda, metnin tamamını okuyabilirsiniz ve gönderen, mesajı görüp görmediğinizi bilemez.
Arkadaşlarla Favori veya Önemli Sohbetleri Sabitleme
Çoğumuz gereksiz mesajlar alabiliriz ve önemli bir sohbeti bulmak için tüm konuşmalarda gezinmek çok can sıkıcı olabilir. Bu sorunu çözmek için WhatsApp’ta “sabitle” seçeneği vardır. iPhone kullanıcısı iseniz bu seçeneği bulmak için sohbeti sağa kaydırın. Android kullanıcısı iseniz ise seçeneği bulmak için sohbete dokunun ve basılı tutun. Bu şekilde, en sevdiğiniz sohbet ne olursa olsun her zaman gözünüzün önünde kalacaktır.
Mesajları İşaretleme
Kaydırmak zorunda kalmadan önemli mesaja hızlı bir şekilde gitmek ister misiniz? WhatsApp size, sizin için önemli olan mesaja “yıldız” ekleme özgürlüğü veriyor.
Grubunuzun Kontrolüne Sahip Olmak
Grup ayarlarını değiştirebilir ve grup simgesini değiştirmek ve hatta herhangi bir mesaj göndermek için kontrolü yalnızca yöneticilerinize verebilirsiniz. Bunu kullanmak için grup ayarlarına gidin ve yalnızca yöneticiler olarak değiştirin.
Eller Serbest Herhangi Bir Sesli Not Kaydetme
Mikrofon simgesini basılı tutun ve yukarı kaydırın. Bundan sonra bir kilit simgesi göreceksiniz ve bu, sesli notunuzun kaydedildiği anlamına gelir.
Bu özellik, kaydınız boyunca mikrofon simgesini basılı tutmak zorunda kalmadan sesleri kaydetmenizi sağlar. Sesinizi kaydettikten sonra gönder düğmesine basabilirsiniz.
Konuşma Kısayolları
Önemli veya favori sohbetlerinize doğrudan kilit ekranınızdan erişilebilir. Kullanmak için “Görüşme kısayolu ekle”ye dokunmanız yeterlidir. Bunu yaptığınızda, belirli sohbetin kısayolu ana ekranınıza eklenecektir. Üzerine dokunarak doğrudan sohbet pencerelerine erişebilirsiniz.
Gizli Kullanım
Son görülmenizi başkalarından gizleyin ve yanıtlamak istemediğiniz mesajları görmezden gelmekten kurtulun. Gizlilik bölümünden “son görülme” seçeneğini seçin ve aktif durumunuzu kimlerin görebileceğini kontrol edin.
Depolama Kapasitesi
Aldığınız medyanın indirilip indirilmeyeceğini değiştirebilirsiniz. Çok fazla gereksiz ses ve görüntü alıyorsanız, otomatik indirmeyi ayarlar> veri ve depolama seçeneğinden> kapatabilir ve tüm medya türleri altında “asla” seçeneğini belirleyebilirsiniz.
Metinleri Biçimlendirebilmek
Artık bir metni italik yapabilir, kalın yapabilir ve hatta üzerini çizebilirsiniz. Bu özelliklerden faydalanmak için birkaç özel karakter kullanmanız gerekir. Kalın yapmak için yıldız işaretini (*xyz*), italik yapmak için alt çizgi (_xyz_) kullanın ve üstü çizili için (~strikethrough~) kullanın.

Kaynak : https://mediatrend.mediamarkt.com.tr/her-kullanicinin-bilmesi-gereken-10-gizli-whatsapp-ozelligi/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli