user
e
sv

Galaxy Z Flip 4 mü yoksa Oppo Find N2 Flip mi?

245 okunma — 19 Şubat 2023 11:30
Oppo’nun yeni katlanabilir akıllı telefon modelinin global pazarda boy göstermesinin ardından, akıllardaki tek soru bu cihazın Galaxy Z Flip 4’ü geçip geçemeyeceği oluyor.

Oppo, Galaxy Z Flip 4’e yanıt olarak Aralık ayında Oppo Find N2 Flip’ini piyasaya sürdü. Başlangıçta sınırlı sayıda ülkede piyasaya sürülen Oppo Find N2 Flip, rekabetçi bir fiyatla Avrupa’ya geliyor. Katlanabilir telefon tutkunları için zor bir seçim olabilir. Oppo Find N2 Flip, daha büyük ve daha kullanışlı bir kapak ekranı ve yüksek çözünürlüklü kameralar gibi bazı özellikleriyle Samsung’un katlanabilir telefonunda henüz görmediğimiz bazı özelliklere sahip gibi görünüyor.

Oppo Find N2 Flip‘i almalı mısınız yoksa Galaxy Z Flip 4’ten mi geçmelisiniz? Neler kazanacaksınız, neler kaybedeceksiniz? Ve üçüncü bir alternatif var mı? Galaxy Z Flip 4’ün özellikleri artık ezbere sayılabildiğine göre, bu soruya Oppo Find N2 Flip’in özellikleriyle yanıt vermeye çalışalım.

Oppo Find N2 Flip, Avrupa’da yeni olmasa da Galaxy Z Flip 4’den hala daha yeni olduğu kesin. Ancak, asıl olarak Ağustos 2022’de piyasaya çıkan Galaxy Z Flip 4’e yanıt olarak aylar sonra piyasaya sürüldü. Bu nedenle, rakip cihazlardan tüm katlanabilir akıllı telefon OEM’lerinin yenmesi gereken baskın katlanabilir telefon olan Galaxy Z Flip 4’e yanıt olarak daha iyi donanıma sahip olması gayet normal.

Galaxy Z Flip 4 veya Oppo Find N2 Flip‘te microSD kart yuvası bulunmuyor ancak Oppo varsayılan olarak daha fazla depolama alanı sunuyor ki bu depolama alanını da 8GB, 12GB veya 16GB dahili bellek seçenekleri ile destekliyor. Galaxy Z Flip 4 ise sadece 8GB RAM ile birlikte geliyor.

Galaxy Z Flip 4 mü yoksa Oppo Find N2 Flip mi?

Oppo’nun katlanabilir telefonu, MediaTek Dimensity 9000+ yongasıyla, kağıt üzerinde Snapdragon 8+ Gen 1’den biraz daha güçlü. Ancak, uygulama geliştiricileri genellikle Qualcomm yongaları için daha iyi optimizasyon sunar, bu nedenle doğru yonga seti markasını seçmek, kısa ve uzun vadede kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken bir şeydir. Bu özellikle, Samsung-Qualcomm ortaklığının son zamanlarda kanıtlanan değeri göz önüne alındığında daha da önemli bir durum.

Son olarak, Oppo Find N2 Flip temelinde Z Flip 4 ile benzer katlanabilir ekran özelliklerine sahip ancak 3,26 inçlik daha büyük bir kapak ekranı avantajı sunduğunu unutmamak lazım. Z Flip 4’te sadece 1,9 inçlik bir ekran bulunuyor ki işte belki de iki cihaz arasındaki düğüm de tam burada çözülecek.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/galaxy-z-flip-4-mu-yoksa-oppo-find-n2-flip-mi-63f14de2b9940962610bbfc9
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli