user
e
sv

Xiaomi fiyatıyla gönülleri feth edecek modeliyle orta segmentin kralı olacak!

302 okunma — 11 Şubat 2023 23:26
Akıllı telefonların fiyatları son zamanlarda epeyce bir yükseldi. Son gelen Samsung Galaxy S23 Ultra'nın fiyatı 40.000₺ ile bunun en büyük örneği olmuştu. Xiaomi ise fiyat konusunda kullanıcılarını üzmeyecek olan yeni bir işlemci kullanacağını açıkladı. İşte detaylar.

Bu hafta başında POCO (X5 5G ve X5 Pro 5G) ile küresel pazarda yeni akıllı telefonunu piyasaya süren Xiaomi, fiyat konusunda cepleri yakamayan yeni bir model daha sunmayı hedefliyor. Kullanacağı işlemciyle de gönülleri feth edecek olan Xiaomi eski koltuğunu geri alabilir.

Yeni model fiyat-perfromans alanında lider olacak

Çinli şirketin yeni piyasaya sunacağı model Redmi Notes 12 Turbo olacak. Çin 3C sertifikasını geçen model donanım ve fiyat konusunda tüketicileri memnun edecek. İlk olarak Çin pazarında tanıtılacak olan modelin gelin teknik detaylarına bakalım.

Xiaomi telefon için açıkladığı duyuruda “Yeni nesil Qualcomm Snapdragon 7 Gen2 işlemciye sahip ilk akıllı telefon” olacağını söylemişti. Şirket seçtiği donanım ve yeni işlemciyle performans ve tüketim arasında ideal bir denge kurup, güçlü bir orta sınıf telefonu piyasaya sunmayı düşünüyor.

3C sertifikasındaki model numarası 23049RAD8C olan cihaz Çin pazarı için tasarlanmış bir model. Sertifikadan ayrıca telefonun 67 W’a kadar hızlı şarj özelliğine sahip olacağını da görebiliyoruz.

Xiaomi yeni işlemcisiyle fiyat konusunda cepleri rahatlatacak!

120 hertz yenileme hızına ve Full HD+ çözünürlüğe sahip 6,67 inç AMOLED ekran bulunan cihazın ana kamerası 50 Mpx olurken, onu muhtemelen 8 megapiksel ultra geniş açılı sensör ve ayrıca 2 megapiksel makro sensör takip edecek.

Pil kapasitesi 5000 mAh olması beklenen telefon ayrıca 12 GB’a kadar RAM ve 512 gigabayt depolama alanıyla fiyat-performansın yeni lideri olabilir. Şimdilik tek yapmamız gereken bu akıllı telefonun Redmi tarafından resmi olarak duyurulmasını beklemek.

Global pazarda karşımıza çıkıp çıkmayacağı bilinmeyen model belki Redmi veya POCO altında lisanslanıp piyasaya sunulabilir.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/guncel/xiaomi-fiyatiyla-gonulleri-feth-edecek-modeliyle-orta-segmentin-krali-olacak-63e7386a2ea4fd36c5133617
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli