user
e
sv

Microsoft öğrenciler için harekete geçti

224 okunma — 11 Şubat 2023 22:28
Öğrencilerin ödevlerini yaparken web'de arama yapması oldukça kolay, ancak Microsoft bu öğrencilere artık yanlış bilgileri nasıl ayırt edebileceklerini ve başka türlü eleştirel düşünmeyi öğretmek istiyor.

Microsoft, mevcut bir Arama Koçuna ek olarak, Teams for Education’da öğretmenlerin uygulama çalışması yoluyla sağlıklı çevrimiçi araştırma alışkanlıkları geliştirmesine yardımcı olan bir Arama İlerleme özelliği sunacak.

Özellik sayesinde eğitimciler bir ödev için gerekli kaynaklara ulaşmakla kalmayıp, aynı zamanda öğrencilerin sorumlu bir şekilde arama yapıp yapmadıklarını da kontrol edebilecek ve öğrencilerin yalnızca sonuçlarda yer alan ilk siteyi mi tıkladıklarını veya kaynak kalitesini kontrol etmek için NewsGuard gibi filtreleri mi kullandıklarını bilebilecek. Öğrenciler de bir projeyi teslim etmeden önce izledikleri akıl yürütmeleri ve çalışmalarını gösterebilecek.

İlerleme aracı, Teams’i kullanan öğrencileri hem daha kesin aramalar yapmaya hem de yanlışlıklara dikkat etmeye teşvik eden Arama Koçunu destekliyor. Aramalar belirli alan adlarıyla (.gov veya .edu gibi), tarih aralıklarıyla ve dosya türleriyle sınırlanabilecek. Bir iddianın inceleme altında olup olmadığını öğrenmek için gerçekleri kontrol eden siteler aracılığıyla sorgulamaları ilerletmek de mümkün olacak. Bing’in güvenli araması varsayılan olarak etkin ve sonuçlar reklamsız olacak.

Microsoft öğrenciler için harekete geçti

Arama İlerlemesi, yılın ilerleyen zamanlarında öncelikle önizleme biçiminde sunulacak. Arama Koçu ise Teams’de dünya çapında zaten mevcut. Microsoft, her iki özelliğin de 50’den fazla dilde çalışacağını söylüyor.

Microsoft ayrıca öğrencilerin genel okuma becerilerini de geliştirmek istiyor. Şirketin Okuma Koçu, Word Online, OneNote, Teams Assignments, Minecraft Education ve diğer platformlar için Sürükleyici Okuyucularda bulunacak ve öğrencilere hem çevrimiçi hem de kullandıkları uygulamalarda daha fazla akıcı okuma deneyimi sunacak. Bu arada Okuma İlerlemesi, çocukların okuduklarını gerçekten anladığından emin olmak için anlama soruları ekleyecek. Her iki güncelleme de bu yıl içinde kullanıma sunulacak.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/yazilim/microsoft-ogrenciler-icin-harekete-gecti-63e7a319d4e203592434b5aa
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli