user
e
sv

iPhone 8 ve iPhone X sahiplerine kötü haber

286 okunma — 05 Şubat 2023 18:49
Apple’a yakın kaynaklar tarafından servis edilen yeni bilgiler iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X sahiplerini fazlasıyla üzecek.

Akıllı telefonların en önemli özelliği, bu telefonların her şeyi düşünen bir işletim sistemlerinin olmasıdır. Gerçekten de telefonun ne yapıp ne yapamayacağı ve hangi yeni özelliklere sahip olacağı hep işletim sistemleriyle alakalıdır. Tam olarak bu sebepten dolayı kullanıcıların, yeni bir akıllı telefon alacakları zaman ilk baktıkları şey işletim sistemi güncellemelerinin ne kadar daha a devam edeceğidir.

Tabi eğer bir yerde uzun süreli güncelleme desteğinden bahsediyorsak, orada ismi ağızlara alınması gereken ilk isim Apple olacaktır. Her ne kadar Samsung ve Oppo gibi teknoloji devleri de artık uzun süreli güncelleme desteği sözünde bulunsalar da yine de bu fikrin fikir babasının Apple olduğu bir gerçek. Ancak her gerçeğin de bir sonu var değil mi?

iPhone 8 ve iPhone X sahiplerine kötü haber

Apple’a yakın kaynaklar tarafından servis edilen son dakika bilgilerine göre, Amerikalı teknoloji devi 2023 yılının Haziran ayında tanıtacağı ve muhtemelen de Eylül ayı içerisinde kullanıma sunacağı iOS 17 işletim sistemi için alt çizgiyi A12 Bionic olarak çekti. Yani buradan anlayacağınız A12 Bionic’ten öncesini kullananlar bu yeni sürümü kullanamayacaklar. Tabi bu durumda akıllara acaba A11 Bionic hangi modellerde kullanılmıştı sorusu geliyor. Hemen yanıtlayalım, ilk defa 2017 yılında tanıtılan iPhone 8 serisi ile takip eden yılda piyasaya sürülen iPhone X bu işlemciyi kullandıkları için büyük ihtimalle yeni işletim sistemi sürümü güncellemesinden faydalanamayacak.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/iphone-8-ve-iphone-x-sahiplerine-kotu-haber-63dec63877e7de02cd1ad625
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli