user
e
sv

Android’in yeni özelliği, kullanıcıları çok büyük bir dertten kurtaracak

235 okunma — 05 Şubat 2023 13:30
Akıllı telefon dünyasının en çok kullanılan işletim sistemi olan Android, yeni özelliği sayesinde kullanıcılarını çok büyük bir dertten kurtaracak.

Akıllı telefonlar için kullanılan “akıllı” tabiri, gerçekten de hakkını fazlasıyla veriyor. Geliştirilen her yeni telefonun akıllılık yönü daha fazla ağır basmaya devam ederken, bu cihazların günlük hayatlarımıza çok olumlu etkileri olduğu da kesin. İlkel atalarının yalnızca sesli arama ve mesaj gönderme olarak hizmet alabildikleri cihazlardan, internete giren, fotoğraf çeken, görüntülü arama yapan, adım sayan, yükseklik belirten, yer yön bulan cihazlara dönüşen telefonlar artık birçok farklı cihazın da yerini almış vaziyette.

Bakıldığında artık kimse normal fotoğraf çekebilmek için fotoğraf makinesine ya da video kaydı almak için video kayıt cihazına ihtiyaç duymuyor. Ses kayıt cihazı, hesap makinesi, navigasyon cihazı hatta el tipi konsol bile akıllı telefonların karşısında eridi gitti. İşte Android’in yeni bir özelliği de bilgisayar webcam’lerinin sonunu getirecek.

Android’in yeni özelliği, kullanıcıları çok büyük bir dertten kurtaracak

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre  Google şu sıralar Android işletim sistemine sahip telefonların bilgisayarlara webcam olarak bağlanabilmesi üzerine çalışıyor. Yani artık bilgisayarınızın kamerası yoksa veya var olmasına rağmen genelde olduğu gibi çok kötüyse, harici webcam almak yerine telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayarak webcam olarak kullanabilirsiniz.

Aslında bu çok yeni bir durum değil. Nitekim hali hazırda telefonunun webcam olarak kullanılmasına yardımcı olan birçok üçüncü parti uygulama mevcut. Ancak Google’ın bu hamlesi artık telefonun webcam olarak kullanılabilmesi için üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duymaması ve doğrudan telefonun bilgisayara bağlanılarak çalışması manasına geliyor. Bakalım Google cephesinden bu iddialara yönelik bir yanıt gelecek mi?

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/androidin-yeni-ozelligi-kullanicilari-cok-buyuk-bir-dertten-kurtaracak-63dec40dad0c692cb4049043
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli