user
e
sv

Kızıl gezegen için seyahat tarihi belli oldu!

173 okunma — 05 Şubat 2023 13:02
Uzay yolculuğu artık bir hayal değil. Aslında Mars'ta koloni kurmak artık bir hayal değil. Peki ilk Mars gezisi ne zaman gerçekleşecek?

Uzay, insanlar için en büyük soru işaretlerinden biridir. Evrenle ilgili hala bilinmeyen birçok soru işareti var. Kara delikler, solucan delikleri, diğer galaksiler ve çok daha fazlası. Şimdilik en büyük hedefimiz Güneş Sistemindeki diğer gezegenlere seyahat etmek.

Mars seyahati için tarih belli oldu! Toplanın, Mars’a gidiyoruz!

Şu anda en yakın yolculuk, NASA’nın Artemis planı kapsamında Ay’a insanlı bir uçuş olacak. Ama yakında bundan çok daha fazlasına tanık olacağız. Çünkü küresel ölçekte özel şirketler Ay’dan çok daha fazlasını hedefliyor. Marş!

Elon Musk, Mars seyahati için çalışıyor, seyahat tarihi burada

Ortaya çıkan son söylentilere göre Elon Musk , Mars seyahati için ciddi bir bütçe ayırdı. Musk’ın hedefi en geç 2030 yılına kadar Mars’a insanlı uçuş yapmak. Yani önümüzde yaklaşık 7 yıl daha var.

Dürüst olmak gerekirse, Mars’a insanlı bir uçuş tüm dünyada ciddi yankı uyandırırdı. Ama günümüz teknolojisi ile bu mümkün değil.

Kızıl gezegen için seyahat tarihi belli oldu! - Resim : 1

Şu anda Ay yolculuğu için bile ciddi hazırlıklar yapılıyor. Ay’a insanlı iniş için yıllarca süren provalar var. Mars için, muhtemelen yıllarca hazırlık gerektirecektir. Elon Musk belki de hazırlıkların başlayacağı tarih olan 2030 yılını kastediyor. Bekleyip göreceğiz.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? İnsanoğlu Mars’a adım atabilecek mi? Cevabınız evet ise 2030 yılında bunun gerçekleşeceğine inanıyor musunuz?

Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli