user
e
sv

Exynos geri dönüyor: Samsung, Galaxy S25 serisi ile dengeleri değiştirecek!

222 okunma — 31 Ocak 2023 16:35
Samsung Galaxy S25 serisi için hazırlıklara başladı. Bildirilenlere göre mobil devi, gizemli bir Exynos yonga seti üzerinde çalışıyor. Bu yonga setinin bildiğimizden ötede bir güç sunması bekleniyor.

Samsung, çok yakında tanıtılacak olan Galaxy S23 ailesi için Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanacak. Henüz Galaxy S23 bile tanıtılmamışken şimdi Samsung Galaxy S25 serisi için ilk bilgiler geldi. Bildirilenlere göre Samsung, geliştirilmekte olan gizemli bir Exynos yonga setini 2025’teki amiral gemisi Samsung modelleri için kullanacak. Detaylara göz atalım.

Samsung Galaxy S25, Exynos serisinin gücünü geri getirebilir

Güney Koreli kaynaklardan gelen bilgilere göre Samsung, yalnızca Galaxy S24 serisi için değil Galaxy S25 için de çalışmalara başlamış durumda. Samsung’un S serisi akıllı telefonları için Exynos yonga setlerini kullanmayı bıraktığını biliyoruz. Ancak bu durumun geçici olacağı ortaya çıktı.

Henüz ismi belli olmayan bir Exynos yonga seti, aktarılanlara göre 3nm süreci ile üretilecek. Üstün düzeyde verimlilik ve performans sunması beklenen bu Exynos yonga setinin, 2025 yılında tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S25 ailesine güç verecek. Bu Exynos yonga setinin, Samsung’a yonga seti tarafında olan gücünü geri kazandırması bekleniyor.

Samsung Galaxy S25 Exynos

Exynos yonga setleri, büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Galaxy S21 serisinde kullanılan Exynos 2100 yonga seti, Qualcomm’un muadil yonga setine göre performans anlamında çok geride kalmıştı. Daha sonra Samsung, Galaxy S22 ailesi için Snapdragon 8 Gen 1 yonga setini kullanmıştı.

Yukarıda bahsettiğimiz gizemli Exynos yonga setinin bu durumu tersine çevirip ilerideki Galaxy modellerine beklenen performansı kazandırması bekleniyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/exynos-geri-donuyor-samsung-galaxy-s25-serisi-ile-dengeleri-degistirecek-63d9101f850ba75e30447b7d
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli