user
e
sv

Android kullanıcıları dikkat: Bu zararlı yazılım tüm banka hesaplarınızı boşaltabilir

147 okunma — 26 Ocak 2023 16:45
Siber güvenlik tehditleri bir türlü sona ermiyor. Ortaya çıkan yeni bir zararlı yazılım ise son zamanlarda gördüklerimizin en tehlikelisi olabilir.

Gün geçmiyor ki akıllı telefonlar için yeni bir tehdit, önemli bir tehlike haberiyle karşı karşıya kalmayalım. Üstelik bu sıkıntıların pek çoğunun Android işletim sistemi için geçerli olması da ayrı bir konu. Tabi burada sadece Android’i suçlamak doğru olmaz çünkü siber korsanlar bu konuda artık iyice kendini aşmış durumda. Yapılan araştırmalara göre ortalıkta dolaşan ve Hook adı verilen yeni bir zararlı yazılım ise kullanıcıların kişisel verilerini hedefleyerek boyundan büyük işler beceriyor.

Siber güvenlik şirketleri tarafından raporlanan bilgilere göre, Hook adı verilen bu trojen aralarında Türkiye’nin de olduğu pek çok ülkede şimdiden onlarca kişiyi mağdur etmiş durumda. Genelde bir uygulama üzerinden bulaşan bu trojen sayesinde siber korsanlar, Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonları ele geçirebiliyor.

Android kullanıcıları dikkat: Bu zararlı yazılım tüm banka hesaplarınızı boşaltabilir

Peki ele geçirmekten kasıt tam olarak nedir? Eğer Hook isimli trojen telefonunuza sızarsa, artık siber korsan uzaktan bağlanmak suretiyle sizin telefonunuzda ekranı kaydırabilir, ekran görüntüsü alabilir, tuşlara normal ya da uzun şekilde basabilir. Yani uzun lafın kısası, en önemli verilerinize erişim sağlayabilir.

Tabi aslında bu zararlı yazılımdan korunmak son derece kolay. Google Play dışında üçüncü parti uygulamaları indirmeyin ve her nereden indirirseniz indirin, kullanım izinlerini verirken dikkatli olun. Çünkü bu zararlı yazılım söz konusu eylemlerini gerçekleştirebilmek için öncelikle izninizi almaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/yazilim/android-kullanicilari-dikkat-bu-zararli-yazilim-tum-banka-hesaplarinizi-bosaltabilir-63d03958e3006611177ab3d8
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli