user
e
sv

Yürüme engellilere teknoloji mucizesi! Biyonik vücutlar geliyor!

352 okunma — 26 Ocak 2023 16:43
ABD'deki felçli hastalar, yakında iyileşme sürecinde son teknoloji robotlardan yararlanabilir.

ABD’deki felçli hastalar, yakında iyileşme sürecinde son teknoloji robotlardan yararlanabilir.


Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), felç rehabilitasyonunda kullanılmak üzere Wandercraft’ın Atalante dış iskeletini onayladı. Makine, özellikle diğer yöntemlerin kullanılmasını engelleyebilecek sınırlı üst vücut hareket kabiliyetine sahip kişiler için yoğun yürüyüş eğitimine yardımcı olabilir.

Mevcut nesil Atalante, terapinin erken adımlardan ilerleyen aşamalarına daha doğal yürüyüşe kadar yardımcı olabilecek, ayarlanabilir yürüyüş özelliğine sahip, kendi kendini dengeleyen, pille çalışan bir cihaz. Donanımın bir terapistin yardımıyla klinik bir ortamda kullanılması gerekse de, eller serbest kullanımı hastaların kollarını kullansalar da kullanmasalar da yürüyüşlerini yeniden kurmalarına olanak tanıyor.

Yürüme engellilere teknoloji mucizesi! Biyonik vücutlar geliyor! - Resim : 1

Yürüme engellilere teknoloji mucizesi! Biyonik vücutlar geliyor!

Wandercraft, ilk müşterilerini açıklamasa da, yılın ilk çeyreğinde ABD’ye ilk dış iskeletlerini teslim etmeyi planlıyor. Firma ülkede ticari faaliyetlerini daha yeni başlattı, ancak mali destekçisi Quadrant Management, Wandercraft’ın önümüzdeki bir ila iki yıl içinde faaliyetlerini “önemli ölçüde artıracağını” söyledi.

FDA onaylı dış iskeletler hala nispeten nadir ve kişilere yardımcı oldukları koşullar hala sınırlı. Geçen Haziran ayında Ekso Bionics, EksoNR cihazını multipl skleroz rehabilitasyonu için pazarlama izni aldı. Wandercraft’ın onayı, teknolojiyi daha geniş bir hasta yelpazesi için erişilebilir kılıyor ve felçler ABD’de uzun vadeli sakatlığın başlıca nedeni olduğunda bu teknoloji özellikle yardımcı olabilir. Ülkede her yıl 795.000’den fazla insan felç geçiriyor, bu, bazılarının hareket özgürlüğünü yeniden kazanmasına yardımcı olabilir.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/bilim-teknik/yurume-engellilere-teknoloji-mucizesi-biyonik-vucutlar-geliyor-63d03d4d65c91c2f256eca68
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli