user
e
sv

Yerli solunum cihazı seri üretime geçiyor!

1221 okunma — 18 Nisan 2020 14:17
Koronavirüs pandemisi ile çetin bir savaş veren Türkiye entübe hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için hayati olan solunum cihazını üretmeyi başardı!

Koronavirüs pandemisi ile savaşta her geçen gün daha yeni şeyler öğreniyoruz. Özellikle başlangıçta bilinmezlikler ile dolu olan ve hızla yayılmayı başaran virüse karşı insanlığın eli kolu artık bağlı değil. Zira her geçen günde bilim insanlarının bu virüs hakkındaki bilgisi daha da artıyor be bu pek tabii ki de gerek aşının gerekse tedavinin bulunabilmesi noktasında insanlığa yardımcı oluyor. Ancak her ne kadar virüsü tanısak da, bu hala onun çok tehlikeli olduğu gerçeğini maalesef ki değiştirmiyor.

Yerli solunum cihazı seri üretime geçiyor!

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve daha sonrasında Avrupa’ya sıçrayan koronavirüs pandemisi, özellikle İspanya ve İtalya gibi ülkelerde yıkıcı etkisini gösterdi. Şu sıralar bu ülkelerde gerek vaka sayısı gerekse ölüm oranlarında gözle görülür düşüşler yaşanırken, bu sefer de ABD’de yüksek ölüm sayıları gelmeye başladı. Söz konusu örneklerden kendisine önemli dersler çıkartan Türkiye ise uzun zaman önce yerli solunum cihazı için çalışmalara başlamıştı. Sonunda ise bunun bir meyvesi olarak yerli solunum cihazı üretilmiş oldu!

Yerli ve milli imkanlarla üretilen solunum cihazı Sahra, seri üretime geçiyor. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretimi gerçekleştirilen solunum cihazının entübe durumda olan hastalar için hayatı derecede önemli olduğu biliniyor. Yerli solunum cihazını ilk kez inceleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise “Hedefimiz haftada 500 adet mekanik solunum cihazı üretmektir.” diyerek üretimin hızlı bir şekilde yapılacağı müjdesini vermiş oldu!

Kaynak: www.teknolojioku.com

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli