user
e
sv

Windows 11’in beklenen özelliği artık kesinleşti diyebiliriz

176 okunma — 31 Ocak 2023 15:01
Bilgisayar kullanıcılarının yıllardır Microsoft’tan talep ettikleri bir özellik vardı. İşte o özellik için artık geri sayıma geçildiğini söyleyebiliriz.

Mobil işletim sistemi denildiğinde akla iOS ve Android işletim sistemleri geliyor olabilir. Ancak eğer konu bilgisayarlarsa burada Windows’tan başka bir yazılımın adı bile geçmeyecektir. Tabi burada Apple’ın işletim sistemi olan MacOS’u bir kenara ayırmak lazım. Çünkü MacOS ile Windows arasında iOS ve Android arasında yaşanılana benzer bir rekabetin varlığından bahsetmek pek mümkün değil.

Öte yandan Microsoft’un bilgisayar piyasasındaki bu hakimiyetine rağmen, rehavete kapılmadan Windows işletim sistemini geliştirmeye devam ettiğini de söylememiz gerekir. Her ne kadar Microsoft en son işletim sistemi sürümü olan Windows 11’in piyasaya sürülmesiyle birlikte içerisinde birçok hata barındıran yeni sürüm yüzünden kullanıcılarından olumsuz geri bildirimler almış olsa da özellikle son 6 ayda yayımladığı güncellemeler ile kötü günleri geride bıraktığını söyleyebiliriz.

Windows 11’in beklenen özelliği artık kesinleşti diyebiliriz

İşte Amerikalı teknoloji devinin bir süredir üzerinde çalıştığı “ekran kaydetme” özelliğini Windows 11 Insider kullanıcılarının beğenisine sunması, yıllardır talep edilen özelliğin gelmesine sayılı günlerin kaldığını gösteriyor. Her ne kadar bu hamle Windows 11 kullanıcılarını bir hayli heyecanlandırsa da henüz bu özelliğin detayları hakkında herhangi bir bilgi yok.

Merak edilen konuların başında, ekran görüntüsü almanın bir sınırının olup olmayacağı geliyor. Yine görüntünün kaydedilmesi aşamasında herhangi bir sıkıştırma işlemi uygulanarak kalitenin kısıtlanıp kısıtlanmayacağı ve kayıt esnasında kalem gibi harici araçların kullanılıp kullanılmayacağı da merak edilen diğer önemli hususlar. Yeni özelliğin muhtemelen önümüzdeki birkaç ay içerisinde kullanıma sunulacağı ve akıllardaki tüm soruların da ancak o zaman yanıt bulacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/yazilim/windows-11in-beklenen-ozelligi-artik-kesinlesti-diyebiliriz-63d78e31f890ad00de254952
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli