user
e
sv

Tinder gizli mod ve daha fazla güvenlik özelliği alıyor

278 okunma — 08 Şubat 2023 12:41
Daha Güvenli İnternet Günü'nde (ve Sevgililer Günü'nün de hızla yaklaşması nedeniyle), Tinder bazı yeni güvenlik özellikleri sunmaya başlıyor.

Kullanıcılar artık, Tinder’in profilinizi tamamen gizlemeye yönelik bir “adım” olduğunu söylediği gizli moddan yararlanabilecek. Böylece yalnızca “Beğendiğiniz Kişiler” sizi tavsiyelerinde görecek. Bu, görünürlük üzerinde daha iyi bir kontrol sağlayacak.

Ayrıca güncelleme ile önerilerde açılan profilleri engellemek mümkün olacak. Önerilerde bir aile üyesi veya eski sevgiliniz veya başka istemediğiniz bir başkasını fark ederseniz bu güncelleme ile artık bu kişileri engelleyebileceksiniz. Bu, kullanıcıların telefon numaralarına göre başkalarını engellemesine olanak tanıyan bir başka özellikle beraber gelecek.

Tinder gizli mod ve daha fazla güvenlik özelliği alıyor

Bir başka yeni güvenlik özelliği ile ise rahatsız edici bir mesaj alırsanız, hızlıca bildirmek için basılı tutmanız yeterli olacak. Tinder, bunun daha fazla insanı kötü davranışları bildirmeye teşvik edeceğini ve böylece kuralları çiğneyen kullanıcılara karşı harekete geçebileceğini umduğunu söylüyor.

Bu arada Tinder, “Emin misiniz” (insanlardan potansiyel olarak zararlı bir dil içeren bir mesaj göndermeden önce tekrar düşünmelerini isteyen bir özellik) ve kullanıcıları uygunsuz konuşmaları bildirmeye teşvik eden “Bu Sizi Rahatsız Eder mi” adlı özelliklerde de bazı değişiklikler yaptı. Tinder, özelliklerin nefret söylemi, cinsel taciz ve sömürü dahil olmak üzere zararlı veya uygunsuz bulduğu daha fazla dili tespit edeceğini söylüyor. Şirket, “Bu Sizi Rahatsız Ediyor mu” ifadesi eklendiğinden beri, %46 oranında daha fazla zararlı dil içeren mesaj şikayeti aldığını söylüyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/tinder-gizli-mod-ve-daha-fazla-guvenlik-ozelligi-aliyor-63e2b95481de9f6a6c27fa25
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli