user
e
sv

Samsung oyun konsolu işine mi girecek?

202 okunma — 16 Şubat 2023 17:27
Samsung tarafından prototip olarak geliştirilen katlanabilir ekranlı taşınabilir oyun konsolu Samsung Flex Gaming, oyunseverlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Katlanabilir ekran teknolojisinin tartışmasız liderinin Samsung olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bugüne kadar piyasaya sürdüğü pek çok katlanabilir ekranlı akıllı telefon modeli ile bu durumu herkese kabul ettiren teknoloji devi, bu yılın ortalarında Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 modelleri ile gücünü bir kez daha göstermiş olacak. Ancak şirketin katlanabilir ekran teknolojisinden yararlanmak istediği tek alan tabi ki akıllı telefonlar değil.

Güney Koreli teknoloji devinin CES 2023 fuarında tanıttığı ancak sonrasında adını ağzına almadığı Samsung Flex Gaming bir kez daha gündeme geldi. Katlanabilir bir ekran yapısına sahip olan ve her iki tarafında da bulunan simetrik tuş tasarımlarıyla dikkat çeken Samsung Flex Gaming, şirketin taşınabilir el konsolu pazarına giriş bileti olarak kabul ediliyor.

Bu cihaza ilişkin elimizde olan nadir görüntülerin birinden yola çıkarak, kullanım şeklinin Nintendo DS’i andırdığını söyleyebiliriz. Nitekim katlanabilir ekranın tamamının oyun için kullanılabilmesinin yerine, alt kısmının harita gibi belli başlı konularda görevli olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yukarıda bulunan görselden de anlaşılabileceği gibi, dokunmatik panel tamamen konsoldan ayrıldığında bu defa ekranın tamamının kullanıldığı bir yapı da ortaya çıkabilir.

Ancak tüm bunlar şu an için birer tahminden ibaret çünkü Samsung henüz bu prototip dışında Flex Gaming’e ilişkin net bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte şirket eğer taşınabilir el konsolu pazarına girme konusunda kararlıysa, yakın zamanda bu konuya ilişkin yeni bilgiler almamız da kuvvetle muhtemeldir.

Kaynak : https://www.cnnturk.com/teknoloji/samsung-oyun-konsolu-isine-mi-girecek
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli