user
e
sv

iCloud’daki Fotoğraflarınızı Apple Dışı Cihazlarda Nasıl Kullanabilirsiniz?

341 okunma — 02 Şubat 2023 23:43

iCloud fotoğraflarınıza sadece Apple cihazlarından değil aynı zamanda Windows, Android ve web’den de erişebilirsiniz.  Apple, iCloud’da bulunan müzik, video, fitness ve fotoğraf gibi içerikleri Windows ve Android kullanıcılarının farklı cihazlarından erişip, kullanmasına izin veriyor. iCloud’daki Fotoğraflarınızı Apple Dışı Cihazlarda Nasıl Kullanabilirsiniz? başlıklı yazımda, hangi internet platformunu kullanıyorsanız kullanın, gerek iPhone ve gerekse de Mac ortamlarda bulunan içeriklerinizi, diğer cihazlardan nasıl kullanabileceğinizi inceleyeceğim.t

iCloud ortamının Windows 11 ile entegrasyon konusunda iyileşmeler yapması, bu konudaki deneyimin kalitesini de artırıyor.

Fotoğraflarınızı veya videoları yönetmek için sadece iPhone veya Mac kullanıyor fakat arkadaşlarınız ile Apple dışı aygıtlardan erişim ya da iletişim sağlıyorsanız, iCloud dosyalarınıza Apple ekosistemi dışından erişebilmek için kullanabileceğiniz uygulamaları sıralayarak devam edelim.

Windows için iCloud uygulaması

source: Apple.com

Windows’ta iCloud uygulaması ile Apple ekosisteminde bulunan fotoğraf ve videolarınıza kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Tıpkı bilgisayarınızdaki sabit sürücü ya da örneğin OneDrive gibi bulut sürücülerini gördüğünüz yerde iCloud’da bulunan içeriklerinizi de görebilirsiniz. iCloud da bulunan içeriklerinizi tıpkı bir Windows sürücüsü gibi görebilmek için kullanılan işletim sisteminin güncel Windows 11 olması gerektiğini de hatırlatmam gerekiyor.

Windows’da kullanılan iCloud uygulaması, oturum açma ve kimlik doğrulama işini titizlikle yerine getirdikten sonra, uygulamadaki fotoğraflar seçeneğini de işaretlerseniz, iCloud’da bulunan bütün içeriklerinizin bilgisayarınız ile eş zamanlama şansınızda bulunuyor.

Windows 11’de bulunan Microsoft Photos uygulamasında, iCloud fotoğrafları desteği de olduğundan, uygulamayı açarken ” iCloud Fotoğraflarını Göster ” anahtarını işaretlemeyi unutmamanız gerekiyor.  Microsoft fotoğraflar uygulamasında, iCloud fotoğraflarını da göster seçeneğini işaretlediğinizde; bilgisayarınızda iCloud yüklü değilse, Windows, uygulamayı yüklemenizi istiyor.

İnternette iCloud 

source:idownloadblog.com

Bilgisayarınızda iCloud uygulaması olmasa da, internetten iCloud servisini kullanarak da Apple ekosistemindeki içeriklerinize ulaşabilirsiniz. Bilgisayardaki uygulama kadar ayrıntılı olmasa da içeriklerinize erişebiliyorsunuz.

Web’de iCloud servisine giriş yapıldığında, ilk sayfada, en son yüklenen fotoğraf ve videolar görülüyor. Birkaç tıklamayla albümünüze ulaşabiliyorsunuz. Herhangi bir içerik seçildiğinde, sağ üst köşede paylaşma, indirme veya silme seçeneklerin bulunuyor. Üste bulunan kaydırıcıyı kullanarak resimlerin boyutlarını da ayarlayabiliyorsunuz.

iCloud’un web portalında hâlâ eksik olan şeyler de var. Örneğin, fotoğraflar veya videolar arasında arama veya düzenleme gibi seçenekler bulunmuyor. İçerikleri bilgisayar ya da telefona yükleyebilmenize rağmen, herhangi bir şekilde düzenleme yapılamaması can sıkabiliyor. Eminim, Apple bu konuda bir çalışma yapıyordur.

Mobil ortamlarda ara yüzün ölçeklenebilmesi, özellikle Android tarafından iyi bir deneyim sunuyor. Android ortamlarda çekilen video ya da fotoğraflar iCloud ortamına senkronize edilmese de, Dropbox veya Google Fotoğraflar gibi uygulamalarla da bu işlemi kolayca yapabiliyorsunuz.

Kaynak : https://mediatrend.mediamarkt.com.tr/iclouddaki-fotograflarinizi-apple-disi-cihazlarda-nasil-kullanabilirsiniz/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli