user
e
sv

Hidrojen için en doğru kaynak deniz suyu!

283 okunma — 05 Şubat 2023 13:00
Adelaide Üniversitesi'ndeki araştırmacılar bu hafta deniz suyundan ön işlem gerekmeden temiz hidrojen yakıtı yaptıklarını duyurdular.

Yalnızca yandığında su üreten temiz bir enerji kaynağı olan hidrojen yakıtına olan talebin, dünya (umarız) fosil yakıtlardan uzaklaşmaya devam ettikçe önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor. Bulgular sonunda kıyı bölgelerine daha ucuz yeşil enerji üretimi sağlayabilir.

Ekibin eş lideri Profesör Shizhang Qiao, “Doğal deniz suyunu, ticari bir elektrolizörde değerli olmayan ve ucuz bir katalizör kullanarak elektroliz yoluyla yeşil hidrojen üretmek için yaklaşık %100 verimlilikle oksijen ve hidrojene ayırdık” dedi. Deniz suyunun tipik olarak elektroliz onu hidrojen ve oksijene ayırmadan önce saflaştırılması gerekir. Ekip, katalizör olarak yüzeyinde krom oksit bulunan kobalt oksit kullanarak elde ettiği sonuçların, yüksek düzeyde saflaştırılmış ve deiyonize suya platin ve iridyum katalizörleri uygulama standart işlemine benzer performansa sahip olduğunu söylüyor.

Hidrojen için en doğru kaynak deniz suyu!

Tatlı su ile karşılaştırıldığında, deniz suyu bol bir kaynaktır ve ön arıtma olmadan deniz suyundan hidrojen yakıtı çıkarma yeteneği para tasarrufu sağlayabilir. Bununla birlikte, başarılı bir şekilde ölçeklense bile, muhtemelen yalnızca bol miktarda denize sahip kıyı toplulukları için daha pratik olacaktır.

Ekibin bir sonraki adımı, sistemi daha büyük bir elektrolizörle ölçeklendirmek. Daha sonra, henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen, araştırmacılar bulguları sonunda yakıt hücreleri ve amonyak sentezi için ticari hidrojen üretimine uygulamayı umuyorlar. Yardımcı lider Yao Zheng, “Çalışmamız, mevcut metal bazlı olgun saf su elektrolizörününkine benzer performans gösteren, ön arıtma sistemleri ve alkali ilavesi olmadan deniz suyunu doğrudan kullanmak için bir çözüm sunuyor.” dedi.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/bilim-teknik/hidrojen-icin-en-dogru-kaynak-deniz-suyu-63debf48e39e3332ab1944cb
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli