user
e
sv

Elektrikli kamyon üreticisi Rivian bir e-bisiklet geliştiriyor

191 okunma — 07 Şubat 2023 22:12
Elektrikli araç girişimi Rivian'ın bir e-bisiklet üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Bloomberg'e göre CEO RJ Scaringe, otomobil üreticisinin cuma günü düzenlediği bir toplantıda Rivian çalışanlarına projeden bahsetti. Başlangıçta bisiklet üzerinde çalışan "küçük bir mühendis grubu" olduğunu söylendi.

Bloomberg, Scaringe’nin elektrikli bir motosikletten mi yoksa bisikletten mi bahsettiğini doğrulayamadı, ancak Rivian’ın bisiklet bileşenleri ve tasarımları için patentlere sahip olduğunu belirtiliyor. Geçmişte de Scaringe, Rivian’ın sonunda mikromobilite pazarına açılmak istediğini söylemişti.

Rivian’ın bir e-bisiklet üzerinde çalışıyor olabileceği haberi, şirketin iş gücünün %6’sını etkileyecek işten çıkarmaları duyurmasıyla aynı hafta içinde geldi. Kesintiler, Rivian’ın bir yıldan kısa bir süre içinde üstlendiği ikinci büyük yeniden yapılanmayı temsil ediyor.

Elektrikli kamyon üreticisi Rivian bir e-bisiklet geliştiriyor

Şirket, hareketin kendisini R1T ve R1S EV’lerinin üretimini ölçeklendirmeye yeniden odaklama çabası olduğunu ve bunun karşılığında Rivian’ı uzun vadeli karlılık yoluna koyduğunu söyledi. Cuma günü, Scaringe’nin çalışanlarına Rivian’ın aynı anda çok fazla şey yapmaya çalışarak kendini zayıflattığını söylediği bildirildi.

Şirket henüz kar elde etmemişken e-bisiklet pazarına açılmaya çalışmak pek mantıklı olmayabilir, ancak Rivian’ın bu stratejiyi sürdürmesi için zorlayıcı bir neden var. Pandemiden önce bile, e-bisikletlerin popülaritesi sayesinde bisiklet pazarı büyüyordu. Aslında, elektrikli bisikletler sürekli olarak elektrikli arabaları ve kamyonları geride bıraktı. Üretilmeleri önemli ölçüde daha ucuz olduğundan ve bu nedenle tüketicilerin satın alma maliyeti daha düşük olduğundan aslında bu hiç de şaşırtıcı değil. O zaman bir bisiklet, Rivian’ın daha erken karlı hale gelmesi için ihtiyaç duyduğu şey olabilir.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/otomobil/elektrikli-kamyon-ureticisi-rivian-bir-e-bisiklet-gelistiriyor-63e161c086b0505e6c5ab209
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli