user
e
sv

Telegram’ın son güncellemesi, gerçek zamanlı mesaj çevirisi getiriyor

180 okunma — 06 Şubat 2023 16:42
Telegram, 2023'teki ilk güncellemesiyle, sizden farklı bir dil konuşabilen insanlarla iletişim kurmanızı kolaylaştırmayı hedefliyor.

Bir dahaki sefere birisi size varsayılan dilinizden farklı bir dilde mesaj gönderdiğinde, arayüzün üst kısmında bir çeviri çubuğu göreceksiniz. Mesajları gerçek zamanlı olarak çevirmek için buna dokunmanız yeterli olacak. Ayrıca premium aboneyseniz, gruplar ve kanallarla etkileşim kurarken de bu özelliğe erişebileceksiniz.

Paylaşılan GIF Telegram’dan da görebileceğiniz gibi, bu bir seyahatlerdeyken de kullanışlı olabilecek bir özellik. Yerellerin bahsettiği etkinlikleri ve yerleri görmek için ziyaret etmeyi planladığınız şehirdeki bir kanala katılmanız yeterli olacak. Premium’u şimdi denemek isterseniz Telegram, bir yıl taahhütte bulunmanız halinde hizmet fiyatından %40’a varan tasarruf etmenizi sağlayan yeni bir yıllık ödeme seçeneği de sunuyor.

Telegram’ın son güncellemesi, gerçek zamanlı mesaj çevirisi getiriyor

Ayrıca güncelleme, çıkartmaları ve emojileri profil resimlerine dönüştürmek için de bir araç ekliyor. Bu özelliği kendiniz için kullanmanın yanı sıra, kişileriniz için profil resimleri ayarlayabilecek veya başkalarına önerebileceksiniz. Hepsinden iyisi, özellik yalnızca Premium kullanıcılar tarafından değil, herkes tarafından kullanılabilir. Çıkartmalardan ve emojilerden bahsetmişken, Telegram, uygulamanın sunduğu baş döndürücü sayıda seçeneği kategoriler halinde düzenleyerek sıralamayı da kolaylaştırdı. Aynı zamanda, bir avuç dolusu emojinin yeni etkileşimli versiyonları var ve şirket 10 yeni özel emoji paketi yayınladı.

Birkaç iyileştirme, Telegram’ın cihazınızdaki ayak izini yönetmeyi de kolaylaştıracak. Telegram, uygulamanın ağ kullanım aracını yeniden tasarladı. Arayüzün üst kısmında, aracın paylaşmak zorunda olduğu bilgileri mobil, WiFi ve dolaşım kullanımı için ayrı sekmelerle kullanışlı bir pasta grafikte göreceksiniz. Ek olarak, Telegram, istisnaları desteklemek için otomatik medya indirme ayarlarını değiştirerek kullanıcılara, uygulamanın otomatik olarak telefonlarının deposuna kaydettiği medyanın türü ve boyutu üzerinde daha fazla kontrol sağladı. Güncellemeye şu an erişiminiz yoksa biraz beklemeniz gerekebilir. Bazen bu sürümlerin kullanıma sunulması birkaç gün sürer.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/telegramin-son-guncellemesi-gercek-zamanli-mesaj-cevirisi-getiriyor-63e02027aea44e79e25eb615
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli