user
e
sv

Bazı Galaxy Watch 5 kullanıcıları, son güncellemeyle birlikte sıkıntı yaşamaya başladı

240 okunma — 07 Şubat 2023 22:14
Akıllı saat sektörünün en önemli isimlerinden biri olan ve sektördeki pazar payını her geçen gün biraz daha arttıran Samsung, son WearOS güncellemesi sonrası bazı olumsuz geri dönüşler almaya başladı.

Akıllı saat sektörü, her geçen gün biraz daha büyüyen ve gelişen bir pazar. Şu an için Apple Watch Series modellerinin piyasaya hakim olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak daha şaşırtıcı olanı ise, ikincilik için Samsung ile Huawei’in büyük bir rekabet içerisinde olması.

Samsung’un sektörün önde gelen isimlerinden biri olması elbette  ki şaşırtıcı bir durum değil ancak Amerikan ambargosu sonrası birçok sektördeki payları silinme noktasına gelen Huawei’in akıllı saat pazarında hala bu kadar güçlü kalabilmesi gerçekten takdire şayan. Üstelik Huawei modellerinde WearOS işletim sisteminin kullanılamadığı düşünüldüğünde, bu hayranlığımız bir kat daha artıyor.

Bazı Galaxy Watch 5 kullanıcıları, son güncellemeyle birlikte sıkıntı yaşamaya başladı

Öte yandan WearOS işletim sisteminde de her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylemek mümkün değil. Nitekim Samsung tarafından kısa süre önce Galaxy Watch 5 ve Galaxy Watch 4 kullanıcıları için servis edilen güncelleme sonrası birçok kullanıcının Samsung’a hata bildirimlerinde bulunması, burada da işlerin zaman zaman karışabileceğini gösteriyor.

Gelen şikayetlere bakıldığında hemen hepsinin saatin “Uyandırmak için kaldır” özelliğine ilişkin olduğunu görüyoruz. Normal şartlar altında saati görmek isteyen kullanıcının bileğini kaldırmasıyla birlikte saatin aktif duruma geçmesi ve yeterli bir süre bu pozisyonda kalması gerekir. Ancak güncelleme sonrasında bu özelliğin bozulduğunu dile getiren kullanıcılar, saatin ya hiç uyanmadığını ya da birkaç saniye içerisinde yeniden uyku moduna geçtiğini belirtiyor. Bakalım bu konuya ilişkin Samsung cephesinden nasıl bir açıklama gelecek.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/akilli-saat/bazi-galaxy-watch-5-kullanicilari-son-guncellemeyle-birlikte-sikinti-yasamaya-basladi-63e16301f617873cbc1aac70
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli