user
e
sv

Apple Glass 3. parti yazılımcılar için de açık olacak

205 okunma — 29 Ocak 2023 19:00
Söylentilere göre Apple'ın karma gerçeklik kulaklığı, kodlamayı bilmeseniz bile uygulama oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Bilgi kaynakları, Apple’ın Siri ile herkesin artırılmış gerçeklik uygulamaları oluşturmasına izin verecek bir araç üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Sesli asistana sadece ne istediğinizi söylemeniz yeterli olacak, sonra modelleme, animasyon veya geleneksel programlama yazılımlarına ihtiyaç duymadan odanın içinde koşuşturan dijital hayvanlara sahip olabilirsiniz.

AR oluşturma aracının, Apple’ın 2017’de sessizce satın aldığı Kanadalı bir şirket olan Fabric Software’in teknolojisine dayandığı söyleniyor. Satın alınan girişimin Fabric Engine’i, geliştiricilerin No Man’s Sky gibi oyunlarda kullanılan bir teknik olan prosedürel oluşturmayı kullanarak otomatik olarak ortamlar ve nesneler oluşturmasına olanak tanıyor. Geliştirme aracı projesini bir Fabric kurucu ortağı olan Peter Zion’un yürüttüğüne inanılıyor. Apple, 2016 yılında 3D oyun geliştirmeyi kolaylaştırmayı amaçlayan DigitalRune’u da satın almıştı.

Apple, sizi kulaklık uygulamaları için benzersiz nesneler oluşturma zahmetinden de kurtarabilir. Her şey yolunda giderse gerçekçi görünecek ve davranacak nesneleri tarayabilecek ve içe aktarabileceksiniz. Böylece Apple yapımı stok modelleri kullanmak zorunda kalmayacaksınız. Object Capture (iPhone fotoğraflarından 3D modeller oluşturan) ve RoomPlan (sanal kat planları için) gibi mevcut özellikler, görünüşe göre bu çabaların bir parçası.

Apple Glass 3. parti yazılımcılar için de açık olacak

Siri tabanlı geliştirme aracının hangi aşamada olduğu bilinmiyor, ancak kaynaklar, Apple’ın orijinal planının, paketi kulaklıkla aynı anda piyasaya sürmek olduğunu söylüyor. Mevcut söylentiler, giyilebilir cihazın bu baharda geleceğini söylüyor.

Geçmişteki söylentilere göre, ilk karma gerçeklik kulaklığı (muhtemelen Reality Pro olarak adlandırılacak) çok pahalı ve sıradan kullanıcılardan çok profesyonelleri hedefliyor olabilir. Bununla birlikte, sızıntılar, Apple’ın avatarlarla FaceTime aramaları ve meditasyon deneyimi içerebilecek sağlık ve fitness uygulamaları gibi ana akım bir kitleye hitap edecek özellikler geliştirmeye devam ettiğini gösteriyor. Apple, kolay geliştirme aracıyla birleştiğinde, uygulama ekosistemini destekleyerek daha düşük fiyatlı bir giyilebilir cihaz için zemin hazırlıyor olabilir.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/donanim/apple-glass-3-parti-yazilimcilar-icin-de-acik-olacak-63d55a554dec63253e7f4299
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli