user
e
sv

Huawei’den Apple Vision Pro rakibi geliyor! Hem de aynı…

99 okunma — 10 Şubat 2024 17:49
Huawei'nin kendi sanal gerçeklik gözlüğünü geliştirdiği iddia edildi. İşte Apple Vision Pro rakibi olacak bu cihaz ile ilgili bilinenler..

Son dönemlerde AR/VR pazarında rekabet kızıştı. Apple‘ın geçtiğimiz haftalarda Vision Pro modelini piyasaya sürmesiyle odak değişti. Ancak Huawei, bu odağı kendine çekecek gibi görünüyor. Öyle ki şirketin Vision Pro rakibi sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdiği ortaya çıktı.

Huawei Vision Pro mu geliyor?

Çinli akıllı telefon üreticisi Meizu‘nin pazarlama yöneticisi Li Nan, mikroblog platformu Weibo üzerinden yaptığı paylaşım ile Huawei‘nin kendi sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını iddia etti. Nan tarafından aktarılan bilgilere göre bu cihazın adı “Huawei Vision Pro” olacak. Yani Apple’ın cihazı ile benzer ad ile karşımıza çıkacak

Huawei Vision Pro mu geliyor?

Kalbinde Huawei‘nin kendi geliştirdiği yonga seti yer alacak gözlüğün mekânsal görselleştirme açısından sıfır gecikme sağlayacak bir performans sunacağı söyleniyor. Bununla beraber Sony tarafından üretilen 4K mikro OLED ekrana sahip olacağı bilgisi mevcut. Bu ekranın Apple Vision Pro‘da da kullanıldığını belirtelim.

Huawei‘nin VR gözlüğünün ağırlık açısından da öne çıkacağı söyleniyor. 350 gram ağırlığında olacağı iddia edildi. Apple Vision Pro aşağı yukarı 600 gram idi. Son olarak söz konusu cihazın 15 bin yuan civarında bir fiyatla çıkacağı iddia ediliyor. Bu, 2 bin 100 dolara tekabül ediyor. Vision Pro‘nun başlangıç fiyatı ise 3 bin 500 dolar.

Huawei‘nin sanal gerçeklik gözlüğünün Vision Pro adıyla karşımıza çıkacağını söylemiştik. Şirketin Çin’de ticari markaya sahip olduğu belirtiliyor. Buna göre Apple’ın Çin’de Vision Pro‘nun adını değiştirmesi gerekebilir.

Kaynak : https://shiftdelete.net/huawei-vision-pro-sanal-gerceklik-gozluk
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli