user
e
sv

Huawei, birçok yeni akıllı telefonunu 5G ile donatacak!

198 okunma — 15 Ağustos 2023 19:12
Amerikan ambargosu yüzünden 5G teknolojisine adım atamayan Huawei, sonunda bu sıkıntının üstesinden gelmiş gibi görünüyor.

ABD ticaret yasağı nedeniyle Huawei, 5G teknolojisi veya Google hizmetlerini kullanamıyordu. Şirket bu sorunu aşmak için son yıllarda Qualcomm’dan 4G yonga setlerine bağlı kaldı. Fakat Huawei’nin yerli çip partneriyle bu sorunları çözme üzerine çalıştığına dair haberler var ve cihazlarına 5G özellik eklemeyi planlıyor. Bluetooth SIG, beş yeni Huawei telefonunu sertifikalandırdı ve bu telefonların kimlikleri 5G bağlantı desteği sunduğunu gösteriyor.

Bluetooth SIG tarafından sertifikalandırılan bu cihazlar şunlar: ADA-AN00, PSD-AN00, ADA-TN00, BLK-AN00 ve BLK-TN00. Bu yeni Huawei telefonlarının tam adları henüz bilinmiyor fakat model numaralarındaki “AN” veya “TN” son ekleri, cihazların 5G destekli olduğunu belirtiyor. Örneğin, Huawei Mate 50‘nin model numarası CET-AL00’dür ve bu, 4G bağlantıya sahip bir telefon olduğunu ifade eder.

Huawei, birçok yeni akıllı telefonunu 5G ile donatacak!

Huawei Nova 13, Nova 14, Nova 15 ve Nova 16 serileri de Bluetooth SIG sertifikasında yer aldı. Bu telefonlar standart, Pro ve Ultra sürümler olarak piyasaya sürülecek ve model numaraları bu cihazların da 5G bağlantı desteğine sahip olacağını gösteriyor.

Huawei’nin Çinli çip üreticisi Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) ile 5G yonga setleri geliştirdiğine dair söylentiler bulunuyor. Özellikle, Huawei’nin SMIC’in N+1 sürecini kullanmayı planladığı söyleniyor. Diğer önde gelen çip üreticilerinin kullandığı 7nm sürecine benzer bu süreçle Huawei, daha uygun fiyatlı 5G akıllı telefonlar üretebilir. Böylece, telefon satışlarını artırabilir ve 5G teknolojisi için yerli teknolojilerle deneyim kazanabilir. Şirket, yeni geliştirilen çip setiyle ilk 5G telefonlarını bu yıl içinde Mate 60 serisi olarak piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/huawei-bircok-yeni-akilli-telefonunu-5g-ile-donatacak-64da92c8fe89a96022747ff9
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli