user
e
sv

Xiaomi 14 serisi hakkında çok önemli yeni bilgiler geldi

214 okunma — 01 Haziran 2023 07:57
Xiaomi’nin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefon serisi olması beklenen Xiaomi 14 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Kısa bir süre önce Xiaomi’nin yaklaşan amiral gemisi akıllı telefon serisi Xiaomi 14 hakkında çeşitli duyumlar alındı. Bu serinin, yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor. Duyumlara göre, serinin en üst seviye modeli olan Xiaomi 14 Pro’nun, farklı versiyonlar halinde satışa sunulacağı öne sürüldü.

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi’nin, Kasım ve Aralık ayları arasında Xiaomi 14 serisini piyasaya sürmeyi planladığı belirtiliyor. Bu serinin, standart bir Xiaomi 14 ve daha gelişmiş bir Xiaomi 14 Pro modelini içereceği tahmin ediliyor. Bu modeller hakkında birçok söylenti bulunmakla birlikte, en son bilgiler duyumcu hesabı Digital Chat Station tarafından paylaşıldı. Bu duyum, Xiaomi 14 Pro modelinin tasarımına dair detayları içeriyor.

Xiaomi 14 serisi hakkında çok önemli yeni bilgiler geldi

Yaklaşan bu premium telefonun, 2.5D büyük düz ekranla donatıldığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, bu ekrana kenar çerçevesi ekleneceği belirtildi. Dolayısıyla, Xiaomi 14 Pro’nun en az bir versiyonunda düz bir ekran olması bekleniyor. Duyumcu hesabından gelen bilgilere göre, cihazın bir diğer versiyonunda ise dört kenarında ince çerçeve bulunan 3D kavisli bir panel yer alacak. Alt çerçevenin kalınlığı ise sadece 1mm olacak. Bu detaylar, yeni amiral gemisinin neredeyse tam ekran tasarıma sahip olacağı yönünde bir izlenim oluşturuyor.

Daha önceki duyumlar ışığında, bu akıllı telefonun, büyük olasılıkla Qualcomm Snapdragon 8. nesil 3 yonga setiyle çıkacağı tahmin ediliyor. 5.000mAh kapasiteli büyük bir batarya paketinin bulunacağı ve 50W kablosuz şarjı destekleyeceği öngörülüyor. Cihazın iki farklı kablolu hızlı şarj seçeneği sunacağı ve bu seçeneklerin 90W ve 120W olacağı belirtiliyor. Bu nedenle, düz ve kavisli ekranlı modellerin farklı şarj hızlarına sahip olması olası görünüyor.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/xiaomi-14-serisi-hakkinda-cok-onemli-yeni-bilgiler-geldi-64764fc3d456d678d33e55a5
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli