user
e
sv

Meta Quest 3 VR hakkında oldukça önemli bilgiler sızdırıldı

400 okunma — 01 Haziran 2023 07:59
Sanal gerçeklik teknolojisine yatırım yapmaya devam eden Meta, yeni VR gözlüğü üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Meta’nın Quest 3 VR cihazı, yılın daha ileri bir zamanında kullanıcılara sunulacak. Bloomberg’den Mark Gurman, elde ettiği bir prototipi deneyimleme fırsatı buldu ve cihaz hakkında önemli bilgiler verdi. Gurman’a göre, “Eureka” adı verilen bu prototip, önceki sürüme kıyasla oldukça hafif ve ince bir yapıya sahip. Başlık kayışının da daha güçlü olduğunu ve plastik yerine yanlarda kumaş kullanıldığını belirtti.

Cihazın ön yüzü, geliştirilmiş bir sensör paketi içeren yeni bir tasarıma sahip. Üç adet dikey hap şeklinde sensör alanı, iki renkli video geçişi kamerası, iki standart kamera ve bir derinlik sensörü bulunduruyor. Gurman, bunun Quest 2’ye göre önemli bir yükseltme olduğunu belirtti, zira Quest 2’de renkli geçiş ya da derinlik sensörü bulunmuyor. İlk sensörün varlığı, oyun alanını belirlemek için duvarları işaretlemenize gerek kalmadan oyun oynamanızı mümkün kılabilir.

Cihazın alt ön kısmında izleme kameraları yer alırken, altta bir ses kontrol düğmesi ve aralığın ayarlanabileceği bir tekerlek bulunuyor. Bu özellik, Quest 3’ün IPD’sini başlığı çıkarmadan ayarlayabilmenize imkan sağlıyor, ki bu Quest 2 ile yapılamayan bir özellik.

Meta Quest 3 VR hakkında oldukça önemli bilgiler sızdırıldı

Gurman, VR ekranlarının ve gerçek netliğin Quest 3‘te, söylentilere göre biraz daha yüksek çözünürlüğe sahip olmasına rağmen, Quest 2’ye benzer hissiyatı verdiğini belirtiyor. Ancak karma gerçeklik uygulamaları için genel performansın ve geçiş hızının Quest 2’ye göre belirgin bir biçimde iyileştiğini belirtti. İlave edilen çift RGB kameraların büyük bir iyileşme getirdiğini belirten Gurman, “Başlık takılıyken bile telefonumu kullanabildim, bu genellikle Quest 2’de imkansız gibi hissedilirdi.” şeklinde konuştu. Performans açısından, iddia edilen Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon XR2 yonga seti, uygulamaların daha hızlı başlamasını ve oyunlarda daha tutarlı kare hızlarını sağlıyor.

Gurman ayrıca, Quest 3‘ün yüz ve göz takip özelliğinin olmadığını belirtti. Bu da demektir ki, cihaz göz takibine dayalı işlem özelliğini desteklemeyecek.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/guncel/meta-quest-3-vr-hakkinda-oldukca-onemli-bilgiler-sizdirildi-64764ebfd1458659231f67de
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli