user
e
sv

Gözümüz aydın! Instagram’a çok daha fazla reklam geliyor!

238 okunma — 12 Mayıs 2023 08:08
Meta, Facebook ve Instagram'da Reels'e daha fazla reklam getiriyor ve yaratıcıların içeriklerinden daha fazla para kazanabilmelerinin yollarını değiştiriyor.

Değişiklik, Meta’nın içerik oluşturucuları belirli hedeflere ulaştıklarında ödüllendiren bonus programını “duraklatmasından” iki ay sonra geldi.

Şimdi Meta, artık “binlerce” içerik oluşturucunun para kazanma programına katılmaya hak kazanmasıyla birlikte, reklamları Facebook’ta Reels’e getirme planını “hızlandırdığını” söylüyor. Şirket, “önümüzdeki haftalarda” Instagram’da Reels içerik oluşturucuları için benzer bir programı test etmeyi planlıyor.

Meta, programı özellikle tipik gelir paylaşımı düzenlemelerinden biraz farklı şekilde yapılandıracak. Şirket, içerik oluşturuculara “reelslerindeki reklamların kazancına göre değil, herkese açık reelslerin performansına göre ödeme yapan yeni bir modeli” kullanarak ödeme yapacağını ve “başlangıçta, testteki ödemelerin sayısına göre belirleneceğini” söylüyor.

Gözümüz aydın! Instagram’a çok daha fazla reklam geliyor!

Başka bir deyişle, diğer etkileşim ölçütlerinden veya kliplerinin ne kadar reklam geliri sağladığından bağımsız olarak, en fazla görüntülemeyi toplayan içerik oluşturucular en yüksek kazancı elde edecekler.

Görüntülemelere öncelik verme kararı, görünüşe göre şirketin daha önceki testlerinin bir sonucu olarak geldi ve Meta, reklam performansına dayalı ödemelerin bazen şirketin kendi reklam envanteri gibi kontrol dışı şeylerin içerik oluşturucuları olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Bu terimler ayrıca, Reels’in Meta için çok fazla etkileşim sağlamasına rağmen, özelliğin akışları ve hikayeleri özellikleri kadar kolayca para kazanıldığı kanıtlanmadığı gerçeğinin bir yansıması olabilir. (Şirket, blog gönderisinde Reels’te “reklamverenler için reklam deneyimini optimize etmeye” devam ettiğini söylüyor.)

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/gozumuz-aydin-instagrama-cok-daha-fazla-reklam-geliyor-645d52d11989d450e956916d
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli