user
e
sv

Apple Glass spor odaklı bir cihaz olacak

269 okunma — 20 Nisan 2023 10:39
Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple'ın gelmekte olan karma gerçeklik kulaklığı için çok çeşitli uygulama ve hizmetler hazırladığı bildiriliyor.

Şirket, ilk VR / AR kulaklığını haziran ayında Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansında duyurma planlarıyla ilerliyor gibi görünüyor.

Apple karma gerçeklik kulaklığının (“Reality One” veya “Reality Pro” olarak adlandırıldığı söyleniyor), iddiaya göre sanal ve artırılmış gerçeklik arasında geçiş yapabilir. Ağırlıklı olarak oyun, fitness, spor ve işbirliği araçlarına odaklanacak. Cihazı satın alan müşteriler, geliştiricilerin yaptığı “hafif değişikliklerle” kulaklığın 3D arayüzündeki “milyonlarca” mevcut uygulamayı kullanabilecek. Ek olarak, Apple’ın uygulamaları yeni ürün için optimize etmek için aylardır “az sayıda geliştirici” ile çalıştığı bildiriliyor. Cihazın lansmanından aylar önce duyurulması, diğer geliştiricilere yeni uygulamalar oluşturmaları veya mevcut uygulamaları fütüristik arayüzüne uyarlamaları için zaman tanıyacak.

Ürünün ayrıntılarının çoğu daha önce sızdırılmış olsa da, bu rapordaki yeni bir ayrıntı, Apple Fitness+ antrenmanlarını VR’de çalıştırabilme yeteneği (eğitmenle aynı alanda olduğunuzu hissettiğiniz sanal bir antrenman hayal edin.). Ek olarak, şirketin Major League Soccer ve Major League Baseball yayın haklarından yararlanarak sürükleyici spor etkinliklerini izlemeyi destekleyeceği de iddia ediliyor. Aynı şekilde Apple TV uygulaması, videoları çöl veya gökyüzü gibi sanal ortamlarda izlemenizi sağlayacak.

Apple Glass spor odaklı bir cihaz olacak

Rapor, kulaklığın Meta Quest Pro’ya benzer bir üretkenlik odağına sahip olacağını da söylüyor. Gurman, “Platform, Pages kelime işlemcisini, Numbers hesap tablosunu ve Keynote slayt grubu uygulamalarının yanı sıra video ve müzik prodüksiyonu için iMovie ve GarageBand’i destekleyecek” diye yazıyor. Ayrıca, iletişim ve uzaktan işbirliğine öncelik vererek, kullanıcıların FaceTime aramalarında konuştukları kişilerin tam vücut 3D avatarlarını görmelerine olanak tanıyacak. Oyun ayrıca birincil odak noktası olacak. Ancak, bugünkü rapor Apple’ın daha önce bu alana çok fazla ilgi göstermediğini söylediği için durum tam olarak böyle olmayabilir de.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/donanim/apple-glass-spor-odakli-bir-cihaz-olacak-643fbea459cb8d43991de289
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli