user
e
sv

Samsung’un amiral gemisi modelleriyle ilgili şok iddia

222 okunma — 17 Nisan 2023 18:30
Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un son iki yılda piyasaya sürdüğü amiral gemisi modellerinin ekran kalitesi hakkında çok ciddi eleştiriler var.

Geçtiğimiz yıl Samsung, ekran titremesinin (yani parlaklık değişimleri) gözlerinizin yorgun düşmesine, baş ağrısına, göz yorgunluğuna ve hatta nöbetlere neden olabileceğini açıklayan bir video yayınlamıştı. Bu reklam Samsung’un OLED televizyon setlerini tanıtırken, güvenilir bir sızıntı kaynağı olan Ice Universe, Samsung’un bu teknolojiden nasıl faydalandığı hakkında ilginç bir detaya dikkat çekti.

Ice Universe Tweet’inde şöyle yazıyor: “Samsung Display, titremenin insan gözüne verdiği zararı anlatmak için bir video kullanıp Samsung OLED ekranların titremesiz olduğunu (Çin markalarına sağlandığı) söylüyor ancak bunu yaparken aslında S22 Ultra ve S23 Ultra’nın en çok titreyen telefonlar olduğunu söylediğinin farkında değil. Çok komik.” Bir sonraki tweet’inde Ice Man, “Ayrıca, Galaxy S23 Ultra, tüm mobil telefon markaları arasında en çok göze zarar veren ekran. Yalnızca PWM 240Hz, iPhone 14 Pro’nun 480Hz’sinin altında ve ikisi de Çinli mobil telefonlardan çok daha düşük” diye ekliyor.

Samsung’un amiral gemisi modelleriyle ilgili şok iddia

PWM veya darbe genişlik modülasyonu, diyotların çeşitli hızlarda açılıp kapanmasını sağlayan bir teknolojidir. Ekranın açılıp kapanmasını sağlayan bu teknik, telefon ekranlarının nasıl aydınlatıldığının anahtarıdır. Üreticiler bunu kullanarak maliyetleri düşürürler ve cihazların normal fiyatlarının altında satılmasına olanak tanır. Daha hızlı bir PWM, insan gözü tarafından görülebilecek kadar hızlı titremelerin oluşmamasını sağlarken, daha yavaş hızlar ise yukarıda bahsedilen göz yorgunluğu, baş ağrısı, nöbetler ve göz ağrısına neden olabilir.

Ice Universe’ün belirttiği gibi, Galaxy S23 Ultra, 240Hz PWM ile çalışan bir ekrana sahip. Bu, iPhone 14 Pro’nun ekranının 480Hz PWM’ye sahip olmasından yarı yarıya daha yavaş. Honor Magic 5 Pro’nun 6.81 inç OLED paneli 2160Hz PWM taşıyacak. İpucu kaynağı, “Önünüzde bir elektrikli vantilatör olduğunu hayal edin. Hızı yeterince düşük olduğunda, gözlerinizin önünde vantilatör bıçaklarını birer birer dönerken görebilirsiniz. Gözleriniz yorulur, ancak hızı arttığında bıçakları göremezsiniz…” diyerek ne demek istediğini daha iyi anlatıyor. Bakalım Samsung’dan bu iddialar için ne gibi bir cevap gelecek.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/mobil/samsungun-amiral-gemisi-modelleriyle-ilgili-sok-iddia-643c78bc2546ec0fd73de613
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli