user
e
sv

Performansı ile konuşulacak: Snapdragon 8 Gen 4 özellikleri sızdırıldı

587 okunma — 28 Mart 2023 13:24
Gelecek yıl tanıtılması beklenen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 özellikleri ve performansı sızdırıldı. İşte detaylar...

Amiral gemisi işlemci pazarında rekabeti artırmak isteyen Qualcomm, gelecek yıl tanıtacağı Snapdragon 8 Gen 4 modelinin testlerine başladı. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 özellikleri ve performansı sızdırıldı.

Snapdragon 8 Gen 4 özellikleri

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan ısınma ve performans sorunu nedeniyle TSMC ile tekrar anlaşma sağlayan Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 modelinde de TSMC tarafından üretilen çekirdeklere yer verecek.

Ünlü analist Digital Chat Station’a göre, Snapdragon 8 Gen 3 modeli 2023’ün üçüncü çeyreğinde amiral gemisi telefonlarda yer alacak. Snapdragon 8 Gen 4’ün ise 2024 yılının ikinci yarısında tanıtılması bekleniyor.

Performansı ile dikkat çeken Snapdragon 8 Gen 3 modelinin bazı teknik özellikleri sızdırıldı. İşte detaylar…

Snapdragon 8 Gen 4, TSMC’nin 3nm teknolojisini kullandığı N3E üretim sürecinden geçecek. Yeni işlemcinin NUVIA çekirdekleri ile piyasaya sürülecek ilk işlemci olacağı tahmin ediliyor.

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 işlemcide 2 adet NUVIA Phoenix I ve 6 adet NUVIA Phoenix M çekirdeğe yer verecek. SM8750 kodu ile piyasaya sürüleceği belirtilen işlemci, Snapdragon 8 Gen 3’ten yüzde 40 daha hızlı olacak.

Sızdırılan bilgiler arasında Snapdragon 8 Gen 4 işlemcinin GeekBench skorları da yer alıyor. Amiral gemisi işlemci, tek çekirdek testinde 2.070 ve çoklu çekirdek testinde 9.100 puan almayı başardı.

Kaynak : https://shiftdelete.net/performansi-ile-konusulacak-snapdragon-8-gen-4-ozellikleri-sizdirildi
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli