user
e
sv

Twitter eski onay işaretlerini kaldırıyor! İşte tarih

181 okunma — 24 Mart 2023 19:23
Çok yakında, önceden doğrulanmış Twitter hesapları, ödeme yapmaya başlamadıkları takdirde onay işaretlerini kaybedecek.

Web sitesi, 1 Nisan’da “eski doğrulanmış programını sonlandırmaya ve eski doğrulanmış onay işaretlerini kaldırmaya başlayacağını” duyurdu. Şirketin bunu yapmak istediği zaten bir sır değildi. Twitter Blue’nun Kasım 2022’de ilk kez kullanıma sunulmasından kısa bir süre sonra şirket başkanı Elon Musk, “çok fazla bozuk eski Blue ‘doğrulama’ onay işareti olduğunu” ve şirketin bunları önümüzdeki aylarda kaldıracağını söylemişti.

Şimdi, eski onaylı kullanıcıların mavi tiklerini kaybetme zamanı geldi gibi görünüyor, yani eğer Twitter yalnızca bir 1 Nisan şakası için zemin hazırlamıyorsa. Ne de olsa Musk bunun oldukça komik olduğunu düşünüyor. Ayrıca, web sitesinin doğrulanmış onay işaretlerini bir kerede mi yoksa toplu olarak mı kaldırmayı planladığı da belli değil. Açıklama istemek için şirkete ulaşırdık, ancak yanıt olarak aldığımız tek şey bir kaka emojisi olur, zira Twitter’ın artık bir iletişim departmanı bulunmuyor.

Twitter eski onay işaretlerini kaldırıyor!

Twitter’ın eski doğrulanmış kullanıcı duyurusu, Blue abonelikleri dünya çapında kullanıma sunulduğu gün geldi. Daha önce yalnızca belirli bölgelerde erişilebilen bu sunum, bugün, hizmeti çoğu kişinin erişimine sunuyor. Ödeme yapan aboneler, kullanıcı adlarının yanında mavi tik olmasının yanı sıra 4.000 karakterlik tweet atabilecek, gönderilerini düzenleyebilecek ve daha yüksek yanıt sıralamalarının keyfini çıkarabilecekler.

Twitter, Musk’ın gelirinin yarısını aboneliklerden elde etme hedefine ulaşmak istiyorsa Expanding Blue’nun kullanılabilirliği gerekli. Şimdilik sadece beklemek ve dünyanın dört bir yanından yeterince insanın avantajları için ayda 8 ABD doları (veya iOS uygulaması aracılığıyla ödeme yaparlarsa 11 ABD doları) ödemeye istekli olup olmadığını görmemiz gerekecek.

Kaynak : https://www.teknolojioku.com/sosyal-medya/twitter-eski-onay-isaretlerini-kaldiriyor-iste-tarih-641d8c0f858c647b7d4df415
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli