user
e
sv

Touch ID geri dönüyor: iPhone’lar için yeni özellikler sunacak!

201 okunma — 15 Mart 2023 09:05
Bugün ortaya çıkan haberlere göre Apple, Touch ID (parmak izi) teknolojisini sağlık özellikleri ekleyerek iPhone modellerine geri getirecek!

Apple’ın iPhone modellerine Touch ID (parmak izi okuma) teknolojisini geri getireceği uzun süredir biliniyor. Bugün ortaya çıkan habere göre Apple, iPhone modelleri için geri getireceği Touch ID teknolojisine sağlık özellikleri ekleyecek. Peki, bu özellikler ve işlevi ne olacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, Touch ID teknolojisiyle iPhone modellerine sağlık özellikleri ekleyecek

Bugün ortaya çıkan haberlere göre Apple, Touch ID (parmak izi) teknolojisini iPhone modellerine geri getirecek. Fakat bu teknoloji, eskisi gibi sadece parmak izi okuyarak güvenlik sağlamayacak. Touch ID, ek olarak iPhone modellerinde sağlık alanında sunduğu özelliklerle de öne çıkacak.

temsili

Apple, iPhone modellerinde Touch ID teknolojisine kalp atış hızını ve kandaki oksijen seviyesini ölçmesi için yeni sensörler ekleyecek. Firma, bu şekilde akıllı telefonlarının sağlık alanındaki özelliklerini zenginleştirecek.

Apple, bir ülkede daha yenilenmiş iPhone 13 modellerini satmaya başladı. Peki telefonların fiyatları ne kadar?

Apple, bu yeniliği getirirse en büyük rakibi Samsung’dan ilham almış olacak. Çünkü Samsung, 2019 yılında tanıttığı Galaxy S10 modelinde kalp atış hızını için ve kansaki oksijen miktarını ölçmek için de sensör ekledi.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, iPhone dışında ek olarak birçok teknolojik ürününde de sağlık alanında çalışmalar yapmaya devam ediyor. Kısa süre önce ortaya çıkan habere göre şirket, yeni çıkacak AirPods modellerine ekleyeceği bir özellikle işitme güçlüğü çekenlerin günlük hayatında yardımcı olacak.

Özellikle akıllı saat modellerinde ortaya çıkan sağlık alanındaki özellikler, Apple müşterileri tarafından oldukça seviliyor. Ayrıca bu modeller, sosyal medya platformlarındaki paylaşımlara göre birçok kişinin hayatını da kurtardı.

Kaynak : https://shiftdelete.net/apple-iphone-touch-id-saglik-ozellikleri-ekleyecek
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli