user
e
sv

Oppo ve Vivo satışlarında büyük yükseliş!

259 okunma — 09 Mart 2023 22:16
Android telefonların 2023 pazar payları ortaya çıktı. Samsung düşüşteyken, Oppo ve Vivo pazar payı verilerini yükseltmiş durumda.

Dünya çapında 2.8 milyar kullanıcıya sahip olan Android telefonlar, pazar payı anlamında bölünmüş durumda. Pazarın başlangıcından beri birincisi olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, son zamanlarda özellikle orta ve alt segment cihazlarda pazar payını Çinli firmalara kaptırmış durumda. Öyle ki BBK Electronics’e bağlı olan Oppo ve Vivo pazar payı olarak yükselmiş durumda. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Oppo ve Vivo pazar payının toplamda yüzde 20,6’sına sahip!

2023 yılıyla birlikte Samsung, Galaxy S23 amiral gemisini duyurmasına rağmen pazarda yer kaybetti. Geçen sene şubat ayında yüzde 35,4 ile liderliğini sürdürürken, 2023 yılında bu yüzde 0,8’lik bir düşüş yaşayarak 34,6’ya geriledi. Bu sırada BBK Electronics’in gözde iki firması Oppo ve Vivo, toplam yüzde 1,4’lük bir büyüme yaşadı ve pazarın yüzde 20,6’sına sahip oldu.

vivo pazar payı

Geçen yıl Oppo, Şubat ayında toplam Android pazar payının yüzde 9,9’una sahipken, Vivo yüzde 9,3 rakamlarındaydı. Şimdi ise şirketler sırasıyla yüzde 10,5 ve yüzde 10,1 sayılarına yükseldi. Android telefonların pazar payının çok büyük olduğunu düşünürsek bu yüzdeler oldukça geniş bir büyümeyi işaret ediyor.

Çok yakında kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen Vivo Y11 (2023) ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

AppBrain’in sağladığı veriler Oppo ve Vivo dışında diğer markaları da gözler önüne seriyor. Android telefon üreticilerinde ikinci sırayı alan bir diğer Çinli firma Xiaomi, bu yıl geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 0,3 fazla pazar payına sahip oldu. Ayrıca Huawei de Samsung gibi düşüşten kaçamayarak yüzde 6,9’dan 6,4’e düştü. Liste ayrıca Realme, Motorola ve Amazon’un verilerini de gösteriyor.

realme

Samsung’un bu düşüşü yine de o kadar kötü durumda değil. Öyle ki AppBrain’in verilerine göre Samsung Galaxy cihazları hala en çok kullanılan Android telefon durumunda. Bu cihazlar Şubat ayı itibariyle yüzde 7,4 pazar payına sahip. Alt segmentte pek iddialı olmayan şirket burada da zirvede. Samsung Galaxy A12 Android pazarının yüzde 2,1’ine sahip.

Kaynak : https://shiftdelete.net/oppo-vivo-pazar-payi-yukseliyor
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli