user
e
sv

Sektörde bir ilk: Honor yeni batarya teknolojisini tanıttı!

235 okunma — 28 Şubat 2023 15:39
Honor; Magic 5, Magic 5 Pro ve Magic VS modellerinin yanı sıra sektörün ilk silikon-karbon bataryasını da tanıttı.

İşlemciler, ekranlar, kameralar derken akıllı telefon teknolojisi hızlı bir şekilde ilerliyor. Diğer yandan bu teknolojilerin gelişmesinin önünde en büyük engel ise bataryalar oluyor. Son dönemde batarya teknolojisi maalesef istendiği kadar gelişmiyor. Honor ise batarya teknolojisine yeni bir yaklaşım getiriyor.

Silikon-karbon batarya ile kapasiteler artıyor

Honor, geçtiğimiz gün Magic 5, Magic 5 Pro ve Magic VS modellerinin yanı sıra sektörün ilk silikon-karbon bataryasını da tanıttı. Yeni batarya teknolojisi, elektrotlardan biri (anot) için grafit kullanan mevcut lityum pillere kıyasla yüzde 12,8 daha yüksek enerji yoğunluğu vaat ediyor.

Yeni batarya teknolojisini rakamlarla açıklamak gerekirse; Honor Magic5 Pro’nun standart bir 5.100 mAh bataryası bulunuyor. Bunun yerine silikon-karbon batarya kullanılsaydı, 5.450 mAh kapasiteye sahip olabilecekti.

Honor bugün düzenlediği etkinlikte yeni akıllı telefonlarını tanıttı. İşte Honor Magic 5 Lite özellikleri ve fiyatı…

Honor CEO’su George Zhao, yeni akıllı telefonlarının tanıtımı sırasında batarya teknolojisi hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Tanıtım sırasında yeni bataryaların neden daha iyi olduğuna dair karşılaştırmalı tablolar da paylaşıldı. Standart bir lityum bataryanın kapasitesi 3,5 volta düştüğünde performansı düşerken, silikon-karbon türevleri ise bu noktada kendisini gösteriyor. Yeni bataryalar 3,5V’ta standart pilden yüzde 240 daha fazla kapasite sunabiliyorlar.

İlginç bir şekilde, Çin’deki Magic 5 Pro, 5.450 mAh batarya ile tanıtıldı. Öyle görünüyor ki, yeni batarya teknolojisi şimdiden kullanılmaya başlamış durumda. Diğer yandan global model ise karşımıza 5.100 mAh’lık batarya ile çıkıyor. Bu da kafalarda soru işareti bırakıyor.

Kaynak : https://shiftdelete.net/sektorde-bir-ilk-honor-yeni-batarya-teknolojisini-tanitti
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli