user
e
sv

iPhone 15 özellikleri netleşmeye başladı!

303 okunma — 19 Şubat 2023 11:37

Apple’ın yeni nesil iPhone modellerini tanıtmasına yaklaşık olarak 7 ay var. Fakat şimdiden iPhone 15 özellikleri netleşmeye başladı diyebiliriz.

Peki Apple’ın yeni nesil iPhone modeli ne gibi artılarla karşımıza çıkacak? Bilindiği üzere Cupertino merkezli şirket geçtiğimiz yıl satışa sunduğu iPhone 14 serisinde önemli bir ayrıma gitmiş ve düz modellerle, pro modeller arasına güç farkı eklemişti. Şimdiye kadar düz modellerle, pro modeller aynı teknik özelliklere sahip olduğu için bu durum kullanıcıların pek de hoşuna gitmedi.

Nitekim sızdırılan son bilgilere göre bu ayrım iPhone 15 serisinde de devam edecek. Yani başka bir değişle iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, geçtiğimiz yıl satışa sunulan iPhone 14 Pro’daki yonga setini kullanacak. iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine ise tamamen yeni ve daha güçlü bir yonganın kullanılması bekleniyor.

iOS 15

Elbette sızdırılan özellikler bu kadarla sınırlı değil. Zira serinin depolama alanına ilişkin bazı veriler de ortaya çıktı. Apple, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelinde 128GB, 256GB ve 512GB’lık üç farklı depolama opsiyonuna yer verecek. Pro modellerde ise depolama 256GB ile başlayacak ve 1TB’a kadar çıkacak. Ayrıca bazı pazarlarda 2TB’lık özel bir versiyonun da satışa sunulabileceği iddiaları mevcut.

iPhone 15 özellikleri netleşmeye başladı!

Peki tasarım tarafında herhangi bir değişikli olacak mı? Apple’ın iPhone 15 serisinde de köşeli tasarım hattından vazgeçmeyeceği söyleniyor. Burada asıl önemli nokta ise dinamik ada tasarımının iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’a da gelecek olması. Bilindiği üzere iPhone 14 serisinde bu tasarım sadece Pro modellerde mevcuttu. Nitekim yeni nesilde tüm iPhone modellerinin dinamik ada tasarımı ile gelmesi bekleniyor.

iOS 15

Bunun haricinde en önemli yenilik ise kamera tarafında karşımıza çıkacak. iPhone 15 ve 15 Plus modellerinde yine çift ana kamera olması bekleniyor. Pro modellerde ise kamera sayısının 4’e çıkarılacağı sızdırılmış durumda. Yani iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde 4’lü bir ana kamera modülü ile karşılaşabiliriz.

Apple yeni iPhone modellerini büyük bir aksilik yaşanmazsa Eylül ya da Ekim ayı gibi satışa sunmayı planlıyor. Muhtemelen yeni iPhone modellerinin satışa sunulacağı ilk ülkelerden birisi de Türkiye olacaktır.

Kaynak : https://mediatrend.mediamarkt.com.tr/iphone-15-ozellikleri-netlesmeye-basladi/
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli